Kotlebovci vítajú výsledok referenda, Slovensko má nasledovať Britániu

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:56 • 2 min
Kotlebovci vítajú výsledok referenda, Slovensko má nasledovať Britániu

BRATISLAVA – Ľudová strana Naše Slovensko podľa jej poslanca Milana Uhríka s veľkým potešením víta rozhodnutie občanov Veľkej Británie vystúpiť z Európskej únie. Ako povedal dnes pre agentúru SITA, toto rozhodnutie prispeje k obnoveniu suverenity a nezávislosti kedysi slávnej a hrdej krajiny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

„Občania Veľkej Británie pochopili, že zotrvanie v Európskej únii by znamenalo postupný zánik ich krajiny tak, ako ju poznali. Veľká Británia sa nielenže odmietla stať plnohodnotným členom Európskej únie a nikdy neprijala centrálnu menu euro, ale dnes sa jej občania jasne vyslovili, že s diktátorskou a likvidačnou politikou EÚ nesúhlasia,“ vyhlásil Uhrík.

 

Výsledok referenda je podľa Uhríka veľkým povzbudením pre všetky európske národy, ktoré chcú zachovať národný a kresťanský ráz svojich krajín. „ĽS Naše Slovensko bude intenzívne pracovať na tom, aby aj Slovenská republika čo najskôr nasledovala britský príklad a vystúpila z Európskej únie – z tohto novodobého žalára národov skôr, ako bude neskoro,“ dodal Uhrík.

 

Sčítanie hlasov zo štvrtkového referenda o členstve Británie v EÚ bolo zavŕšené dnes ráno v anglickom grófstve Cornwall, kde podobne ako vo väčšine susedných obvodov zvíťazili zástancovia vystúpenia z tohto bloku. V celej Británii sa vyslovilo za tzv. brexit 17 410 742 voličov, možnosť zotrvania v EÚ získala 16 141 241 hlasov. Z uvedených čísel vychádza pomer 51,9 k 48,1 percenta. Účasť na referende dosiahla 72,2 percenta registrovaných voličov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies