Oktagon 28: Viktor Pešta získal vytúžený opasok

NETKY.SK • 25 September 2021, 23:44 • 2 min
Oktagon 28: Viktor Pešta získal vytúžený opasok

PRAHA – Ďalšie podujatie organizácie Oktagon MMA je za nami. Spoločnosť pre fanúšikov opäť pripravila niekoľkohodinovú porciu vzrušujúcich momentov a napínavých zápasov, na ktoré sa bude ešte dlho spomínať.

slovakia

left justify in out

V úvodnom zápase prelims karty sme videli víťazstvo Luboša Lesáka, ktorý si poradil s Vladimírom Lengálom na body. Vynikajúci výkon podal v druhom súboji večera Jakub Tichota a svojho súpera Rista Dimitrova ukončil už v 1. kole na TKO. Ešte dominantnejšie predstavenie sme sledovali v podaní Zdena Polívku. Český bojovník sa doslova odtrhol z reťaze a v čase 1:22 poslal k zemi Erica Spicelyho po nádhernom KO. Kanaďan David Moon ukončil nádeje domáceho Matěja Kuzníka už v 1. kole a víťazstvo bolo o to sladšie, že išlo o jeho prvý zápas po viac ako dvoch rokoch. Tešiť sa môže aj Michal Konrád, ktorý porazil na body Davida Martiníka.

 

img

 

Záverečný duel prelims karty priniesol dominantné víťazstvo Matěja Peňáza, ktorý nedal Poliakovi Strzelczykovi žiadnu šancu a pokoril ho v čase 1:47. Český bojovník venoval triumf svojmu zosnulému dedovi a prezradil, že je v pripravený zmerať si v decembri sily s Vlastom Čepom.

 

Hlavná karta odštartovala pomerne kontroverzne. Poliak Marcin Naruszczka sa pred niekoľkými týždňami pokúšal získať dočasný titul strednej váhy Oktagonu, dnes však musel obhajovať svoju pozíciu v divízii proti Davidovi Hošekovi. Prvé kolo veľa vzrušenia neprinieslo. Český bojovník sa síce snažil predvádzať mnoho úderov, postupom času však pôsobil vyčerpane. V 2. kole začal byť aktívnejší aj Poliak, Hošek však kontroval ďalšími údermi, ktoré sa ukázali ako úspešné, pretože jeden z nich poslal Naruszczku k zemi a rozhodca zápas ukončil. Opakovaný záber však ukázal Poliakov okamžitý reflex a takedown, ktorým sa chcel dostať na koňa. Diváci v O2 Aréne tak odmenili víťaza piskotom.

 

img

 

Po turnaji sa bude hovoriť aj o nemeckom bojovníkovi Christianovi Jungwirthovi, ktorý síce podľahol Andrejovi Kalašnikovi v 1. kole na submisiu, v rear naked choke však vydržal neuveriteľných 40 sekúnd a ukázal, že je poriadny tvrďas. Bývalý hokejový brankár Miroslav Brož sa nemaznal s Emmanuelom Dawaom, ktorého prinútil v 1. kole vzdať sa po úspešnom aplikovaní gilotíny.

 

Leovi Brichtovi sa pred zápasom s Damienom Lupilusom nepáčilo, že mu organizácia priviedla ďalšieho súpera zo zahraničia. Mladý Čech dal svoju frustráciu najavo tým najlepším spôsobom a Francúza ukončil v 2. kole na TKO. Na konto si tak pripísal piate víťazstvo v rade.

 

img

 

Legendárny Petr Kníže vstupoval do súboja s Kaikom Britom ako mierny favorit, a to aj napriek tomu, že je o dvadsať rokov starší než jeho súper. Prvé kolo sa nieslo v duchu dominancie Brazílčana, ktorý bol agilnejší a Monsterovi v záverečných sekundách dokonca zlomil nos. V nasledujúcom kole sa Brito snažil svojho súpera definitívne zlomiť, čo sa mu nepodarilo, pretože Kníže bojoval ako lev. V 3. kole sa veterán dostal k výbornému takedownu a svojho súpera na zemi zasypal spŕškou úderov, následne sme videli viacero kvalitných výmen. Víťaza napokon museli určiť rozhodcovia, ktorí pripísali výhru českému fighterovi. Kníže si tak v 44 rokoch vyslúžil zápas proti Davidovi Kozmovi o titul vo velterovej váhe.

 

img

 

V hlavnom ťaháku sa rozhodovalo o novom šampiónovi v poloťažkej váhe. Meranie síl Viktora Peštu a Stephana Pütza nabralo spád hlavne v 2. kole. Terminátor sa zameriaval na ľavú nohu českého bojovníka a obaja sa často dostávali do klinču. Nemec v 3. kole pokračoval v stratégii tvrdých kopov na Peštovu ľavačku, Čech sa však v polovici kola pokúsil o armtriangle a na chvíľu vyhodil súpera z rytmu. Nemec sa síce dokázal ubrániť, na zemi ale následne inkasoval tvrdý úder lakťom. Krvácajúci Pütz napokon dotiahol zápas do konca tretieho kola, to štvrté sme bohužiaľ už nevideli. Rozhodcovia totiž museli súboj ukončiť kvôli zranenému nosu nemeckého bojovníka, a tak sa novým šampiónom stal Viktor Pešta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies