Kotleba prehovoril o svojom víťazstve a regióne, téme holokaust sa vyhol!

NETKY.SK • 25 November 2013, 12:38 • 2 min
Kotleba prehovoril o svojom víťazstve a regióne, téme holokaust sa vyhol!

BANSKÁ BYSTRICA - O personálnych otázkach na úrade Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) zatiaľ jeho novozvolený predseda za Ľudovú stranu Naše Slovensko (ĽSNS) Marian Kotleba hovoriť odmieta. Na tlačovej besede sa chcel poďakovať voličom za prejavenú dôveru.

slovakia

left justify in out

"Táto dôvera je pre mňa obrovským záväzkom a som odhodlaný spraviť všetko pre to, aby mohli voliči aj po štyroch rokoch povedať, že voliť ma bolo správnym rozhodnutím," povedal KotlebaNovozvolený predseda BBSK sa neobáva, že s ním zastupiteľstvo nebude spolupracovať. "Myslím si, že poslanci dobré nápady podporia. Ak sa rozhodnú ma bojkotovať, sami sa budú zodpovedať svojim voličom za takéto rozhodnutie," dodal líder ĽSNS.

Spoluprácu so súčasnými parlamentnými politickými stranami ĽSNS odmieta. Považuje ich za politickú mafiu. "Nevidím dôvod, aby som od vlády žiadal peniaze. Suma, ktorú BBSK dostáva na svoj chod, je dostatočná na to, aby sme za tieto peniaze niečo dokázali," povedal Kotleba.

Za hlavné priority svojho pôsobenia v úrade považuje Marian Kotleba zlepšenie sociálnej a bezpečnostnej situácie aj v odľahlejších regiónoch. "Určite vycestujem aj do mikroregiónov, no tento týždeň to pravdepodobne ešte nebude," doplnil novozvolený predseda BBSK.

Doterajšie politické postoje nie sú podľa lídra ĽSNS prekážkou, ktorá by poškodzovala záujmy regiónu. Ako problém vníma informovanie médií o jeho osobe a je pripravený brániť sa právnou cestou. "Prípadných zahraničných investorov osoba predsedu samosprávneho kraja určite nebude zaujímať. Pre nich sú dôležití starostovia a primátori, s ktorými rokujú. Zaujíma ich právna a sociálna situácia. Môžem to povedať, pretože sám som sem dotiahol minimálne troch investorov," doplnil člen predsedníctva ĽSNS Miroslav Belička.

Hoci začiatkom minulého týždňa Kotleba avizoval, že konkrétne mená svojich odborne pripravených spolupracovníkov na riadenie kraja predstaví, keď bude zvolený, dnes tak neurobil s tým, že kým sa neujal funkcie, je to predčasné. Informovať o konkrétnych menách chce po zložení sľubu. 

Na otázky, aký je jeho vzťah k holokaustu či Slovenskému národnému povstaniu (SNP) odmietol odpovedať s odôvodnením, že sú to podrývačské otázky nesúvisiace so spravovaním krajskej samosprávy. V tejto súvislosti podotkol, že ho oslovili dve známe advokátske kancelárie, ktoré majú záujem zastupovať ho v súdnych sporoch s médiami. 

Na sobotnom druhom kole volieb predsedu BBSK sa zúčastnilo 24,61 percenta z 530 220 oprávnených voličov kraja. Kandidáta Ľudovej strany Naše Slovensko Kotlebu zvolilo 71 397 z nich, čiže 55,53 percenta, Maňku, kandidáta koalície strán Smer-SD, KDH, Strana maďarskej komunity, Strana moderného Slovenska, Ľudová strana-HZDS, Hnutie za demokraciu a Strana zelených, volilo 57 164, čiže 44,46 percenta zúčastnených voličov. Kotlebavyhral v deviatich z 13 volebných obvodov, resp. okresov kraja. Najvýraznejšie víťazstvo dosiahol v okrese Brezno, kde získal 70,57 percenta hlasov zúčastnených voličov. Viac percent ako v celokrajskom priemere získal aj v okresoch Banská Bystrica (60,90 %), Žiar nad Hronom (60,83 %), Revúca (60,42 %) a Krupina (56,11 %). Jeho súper Maňka vyhral v okresoch Zvolen (so ziskom 57,83 % hlasov), Veľký Krtíš (55,33 %), Poltár (50,97 %) a Banská Štiavnica (50,70 %). 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies