Košičan po bodnutí podľahol zraneniam, žena čelí obvineniu zo zabitia

NETKY.SK • 21 Apríl 2023, 15:05 • 2 min
Košičan po bodnutí podľahol zraneniam, žena čelí obvineniu zo zabitia

KOŠICE - Zo zločinu zabitia polícia obvinila 54-ročnú Košičanku. Obvinenie sa týka smrti 59-ročného muža, ktorý po bodnutí podľahol zraneniam v stredu (19. 4.) pred 11.00 h v záhradkárskej lokalite v košickej mestskej časti Sever.

slovakia

left justify in out

Na mieste činu zasahovali príslušníci Policajného zboru a podľa prvotných informácií mala žena po predchádzajúcej slovnej výmene názorov muža bodnúť ostrým predmetom. "Pred jednou zo záhradných chatiek stála žena, ktorá sa voči prichádzajúcim policajtom správala vulgárne, agresívne, nekoordinovane a nebolo zrejmé, či má pri sebe nejakú zbraň. Žena ani na opakované výzvy zakročujúcich policajtov nereagovala, preto boli voči nej na spacifikovanie v zmysle zákona použité donucovacie prostriedky," informovala v piatok košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová.

 

Na zemi ležiaci 59-ročný Košičan už nejavil známky života a oživiť sa ho nepodarilo ani privolaným záchranárom. Policajti obmedzili ženu na osobnej slobode a po vykonaní potrebných procesných úkonov umiestnili do cely policajného zaistenia. Počas obhliadky na mieste zaistili kriminalistické stopy, okrem iného aj nôž, ktorý by mohol byť útočnou zbraňou, a všetko bolo zaslané na kriminalistickú expertízu. Policajný vyšetrovateľ spracoval aj podnet na podanie návrhu na vzatie obvinenej do vyšetrovacej väzby. V prípade dokázania viny za tento skutok hrozí žene trest odňatia slobody na deväť až 12 rokov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies