Korytnačky chceli povzbudiť k páreniu hrou od slávneho klaviristu

NETKY.SK • 8 Február 2013, 07:56 • 2 min
Korytnačky chceli povzbudiť k páreniu hrou od slávneho klaviristu

Korytnačky chceli povzbudiť k páreniu hrou od slávneho klaviristu - Zaujímavosti Galapágske korytnačky v londýnskej zoologickej záhrade zostali dnes chladné k hudbe slávneho francúzskeho klaviristu Richarda Claydermana, ktorý im osobne zahral skladby zo s

slovakia

left justify in out

imgGalapágske korytnačky v londýnskej zoologickej záhrade zostali dnes chladné k hudbe slávneho francúzskeho klaviristu Richarda Claydermana, ktorý im osobne zahral skladby zo svojho najnovšieho albumu Romantique. Bol to pokus povzbudiť ich k páreniu, napísala agentúra AP. 

Dokonca ani strhujúce prevedenie skladby Chariots of Fire nezlepšilo náladu korytnačiek, ktoré sa rozhýbali, až keď im ich ošetrovatelia priniesli mrkvu.

Claydermana to však nevyviedlo z miery. Povedal, že jeho zlatý retriever rád leží pri klavíri, keď naň hráva, "takže možno je pre zvieratá dobré, keď počúvajú hudbu".

Galapágske korytnačky sú najväčšie na svete a žijú vyše 150 rokov. Mierumilovné zvieratá sa však nedokázali ubrániť pred svojimi predátormi a teraz patria k ohrozeným druhom.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies