Po piatich dňoch našli kobru, ktorá ušla chovateľovi

NETKY.SK • 31 August 2019, 09:44 • 2 min
Po piatich dňoch našli kobru, ktorá ušla chovateľovi

BERLÍN - V meste Herne na západe Nemecka objavili jedovatú kobru, ktorá pred takmer týždňom unikla z bytu vo viacrodinnom dome. Informovala o tom agentúra AP s odvolaním sa na nemeckú políciu.

slovakia

left justify in out

Podľa televízie n-tv na prudko jedovatého plaza náhodou narazili robotníci, ktorí sa v meste chystali kosiť trávnik. Úrady sa hada pokúšali vypátrať a odchytiť pomocou múky a obojstrannej lepiacej pásky.

 

Kobru spozorovala v nedeľu popoludní na chodbe jedna z obyvateliek domu. Plaza choval vo svojom byte muž, ktorý v ňom má podľa údajov miestnej samosprávy približne 20 jedovatých hadov.

 

obrazok

 

Po úniku hada preventívne evakuovali aj tri susedné domy, keďže so štvrtým sú prepojené pivničnými priestormi. Zvyšným obyvateľom v okruhu 500 metrov odporučili, aby si pozatvárali dvere aj okná a boli opatrní.

 

Podľa odborníka na hady Rolanda Bynera ide o kobru monoklovú (Naja kaouthia) dosahujúcu dĺžku 1,4-1,6 metra, ktorej uhryznutie môže byť smrteľné.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona