Komikovi Terrymu Jonesovi z Monty Python diagnostikovali demenciu

NETKY.SK • 23 September 2016, 14:54 • 2 min
Komikovi Terrymu Jonesovi z Monty Python diagnostikovali demenciu

BRATISLAVA - Waleskému komikovi a filmárovi Terrymu Jonesovi, známemu z už nefungujúceho britského komediálneho kolektívu Monty Python, diagnostikovali vážnu formu demencie. Správu potvrdil Jonesov hovorca s tým, že 74-ročný umelec trpí primárnou progresívnou afáziou, v dôsledku ktorej nedokáže rozprávať.

slovakia

left justify in out

Informáciu o Jonesovom zdravotnom stave poskytol jeho zástupca v reakcii na oznámenie, že mu waleská vetva Britskej akadémie filmových a televíznych umení BAFTA Cymru udelí cenu za celoživotný prínos. "Terry je hrdý a poctený uznaním tohto druhu a teší sa na nadchádzajúce oslavy," dodal hovorca komika, ktorého si uctia 2. októbra na udeľovaní British Academy Cymru Awards.


Terence Graham Parry "Terry" Jones sa preslávil ako jeden z členov legendárneho zoskupenia Monty Python. Okrem neho v kolektíve pôsobili Michael Palin, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle a Graham Chapman, ktorý však zomrel v roku 1989. Zažiariť sa im podarilo vďaka šou Lietajúci cirkus Montyho Pythona (1969 - 1974).

 

Na konte majú tiež úspešné snímky ako A teraz o niečom úplne inom (1971), Monty Python a Svätý Grál (1975) či Monty Python: Zmysel života (1983), pričom posledné dve menované režíroval Jones spolu s Gilliamom. Žijúci členovia sa zišli ešte v roku 2014, aby spoločne absolvovali niekoľko vystúpení.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies