Liga Majstrov: Prestrelku v Madride rozhodol Salah, Messi hviezdou PSG

NETKY.SK • 20 Október 2021, 08:28 • 2 min
Liga Majstrov: Prestrelku v Madride rozhodol Salah, Messi hviezdou PSG

MADRID – Liverpool úspešne zvládol divokú prestrelku na Wanda Metropolitano, dvojgólový Salah sa znova stal hviezdou večera. Messimu sa v LM darí, dvoma gólmi rozhodol o výhre Parížanov.

slovakia

left justify in out

Griezmann hviezdou prvého polčasu a zároveň smoliarom druhého

Liverpool získal svoju odplatu za vyradenie z minulého ročníka LM, na štadióne Los Colchoneros zvíťazil 3:2 a suverénne smeruje za postupom.

 

Atletico absolútne nezvládlo úvodné minúty, už v 8. minúte sa po svojej typickej akcii presadil kto iný, než Mohamed Salah. Jeho strela spoza šestnástky bola mierne tečovaná a Egypťan otvoril skóre. 

 

V 13. minúte sa Liverpool presadil znova, nádhernou ranou z voleja prekonal Jána Oblaka stredopoliar Naby Keita. Vyzeralo to na prekvapivý debakel. Lenže Atletico sa pomaly ale isto dostalo do zápasu. 

 

 

V 20. minúte sa skóre menilo znova, Kokeho prízemnú strelu šikovne tečoval Griezmann a Atletico bolo späť v zápase. Griezmann sa dostal do ďalšej šance, ale jeho nájazd šikovne zlikvidoval Alisson

 

Griezmann bol najaktívnejším hráčom na ihrisku a v 34. minúte sa jeho snaha vyplatila znova. Po šikovnej spolupráci s Joaom Felixom sa dostal do dobrej palebnej pozície a strelou k vzdialenejšej žrdi vyrovnal na 2:2.

 

 

Druhý polčas začal svižne. Brankár Alisson musel hneď vytiahnuť ďalší výborný zákrok, ale okamžite nato muselo Atletico dohrávať v oslabení. Griezmann nesprávne vyhodnotil súboj s Firminom a svojou kopačkou trafil do hlavy Brazílčana. Rozhodca okamžite vytiahol červenú kartu a Griezmann musel ihrisko opustiť. 

 

Liverpool si začal pochopiteľne vytvárať tlak a v 76. minúte bola nariadená penalta po nešťastnom faule Hermosa. Loptu na biely bod si postavil Salah a nekompromisne rozhodol o výhre Liverpoolu 3:2.

 

Liverpool dominuje v skupine. The reds majú zatiaľ 3 víťazstvá a jednoznačne smerujú za postupom z prvého miesta. 

 

 

V Ligue 1 zatiaľ bez gólu, ale v LM už 3!

Na duel medzi Parížom a Lipskom sa prišiel pozrieť aj dobrý kamarát Lionela Messiho, brazílska legenda Ronaldinho.

 

 

Jeho priateľ a stále jeden z najlepších futbalistov planéty zobral zápas suverénne do svojich rúk a dvoma presnými zásahmi rozhodol o výhre Parížanov 3:2.

 

V prvom polčase sa presadila druhá hviezda Paríža. Kylian Mbappé sa po šikovnej asistencii Draxlera pred bránkou súpera nepomýlil a poslal PSG do vedenia 1:0.

 

Na druhej strane odpovedal André Silva, ktorý v 28. minúte vyrovnal na 1:1.

Lipsko sa dokonca dostalo do vedenia, keď sa v 57. minúte presadil francúzsky obranca Mukiele.

 

Záver zápasu patril domácim. V 67. minúte vyrovnal na 2:2 Lionel Messi. V 74. minúte sa po faule zahrávala penalta. Tú si na svoje ramená zobral práve Messi a chladnokrvne poslal Parížanov do vedenia 3:2. 

 

Skóre sa už nezmenilo ani napriek ďalšej penalte v záverečných minútach. Tentoraz si loptu na biely bod postavil Mbappé, ale jeho penalta mala väčšiu šancu zraniť niekoho na tribúne ako prekonať brankára Lipska

 

 

 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies