Ukitas vedia, ako dodať letu chuť a zvuk

NETKY.SK • 24 Jún 2020, 7:8 • 2 min
Ukitas vedia, ako dodať letu chuť a zvuk

Leto je síce ročne sa opakujúce obdobie, ale aby nebolo monotónne, žiada si znovu a znovu istú dávku výnimočnosti. A čo môže byť lepšie, čo vyvolá farebnejší dojem a zvýši náladu na maximum, ak nie skutočne chytľavá a dobre odspievaná pesnička?

slovakia

left justify in out

Ladí im to
O hit, ktorý si poslucháč chce púšťať a pospevuje si, hoci vie, že kvalitou hlasu sa ani zďaleka nevyrovná interprétovi, sa postaralo hudobné duo pod názvom Ukitas.


Jeho súčasťou je Nikola a Terézia a veru im to spolu neskutočne ladí! Vôbec pritom neprekáža ani skutočnosť, že pieseň nevzišla z ich pera a že ide o cover verziu známej a, zdá sa, nikdy nestarnúcej piesne I love you baby.
 

 

Na Záhorí
Tým, ako je pesnička zaspievaná, vizuálne podaná a ako sa na ňu pozerajú jej tvorkyne, má pripomínať nielen hrejivosť slnečných lúčov, ale taktiež ponúka možnosť zažiť atmosféru dovolenky aj v prostredí známeho domova.


„Natočili sme ju krátko po karanténe u nás na Záhorí. V dunách piesku sme sa nachvíľu cítili ako niekde na púšti a poriadne sme si to užili. Teší nás, že kameraman zachytil aj chvíle, keď sme si začali tancovať, lebo to pôvodne nebolo v scenári," prezradilo hudobné duo.


Koronavírus zasiahol aj ich stúpajúcu kariéru, posunul im pôvodný plán, pretože už od 30. mája mali kreativitou nešetriť na Malorke.


„No zostali sme, a robíme všetko pre to, aby sme si urobili pekné leto aj doma na Slovensku. Dávame o tom vedieť touto chilloutovou verziou I love you baby."

 

 

Nie je to známe

Málokto vie, že o originál skladby I love you baby sa zaslúžil nesmrteľne slávny Frank Sinatra. Od odznenia prvotného prevedenia sa nejeden umelec pokúša vniesť do melódie kúsok seba a vynoviť tak legendu. Ukitas inšpirovala verzia, ktorú má na svedomí Surf Mesa - Ily feat. Emilee.


„Zaujíma nás, čo počúvajú ľudia a podľa toho si vyberáme nové piesne na cover playlist. V posledných mesiacoch sme si túto skladbu všimli v pozadí na tisíckach stories - na instagrame. Vyzerá to tak, že ju všetci máme radi, prečo teda neprísť s vlastnou originálnou verziou."

 

 

 

Je to jedinečné

Ukitas sa, okrem iného, môžu pochváliť aj čímsi skutočne jedinečným. Človek si ich ľahko zapamätá, a to nielen pre talent a vonkajší pôvab, ale aj pre hudobný nástroj, s ktorým obe dievčatá vystupujú, teda pre lahodne znejúce ukulele. V novinkovom videoklipe sa navyše ukazuje netradičné ukulele pochádzajúce priamo z dielne v Kalifornii.


„Sú to naše novinky. Oslovili sme americkú Kala Brand, ktorá má pod sebou svetových umelcov. Na ich ukulele hrajú ikony ako Twenty One Pilots, Vance Joy, Prince’s former bassist, Nik West, a ďalší. Písali sme im, že sme zo Slovenska a že sme jediné umelecké zoskupenie, ktoré sa tu prezentuje s ukulele. Pozreli si naše covery a páčili sme sa im. Zrazu nám len prišiel kuriér s obrovskými krabicami a našli sme v nich ukulele, ktoré sú fakt elita. Podporili nás a zapísali sme sa pod Kala artists ako jediné slovenky."

 

 

Bude aj niečo vlastné

Ukitas sa nechali počuť, že sa fanúšik môže tešiť aj na čosi vlastné z tvorby. Karanténa mala predsa len aj pozitívny vplyv, trojmesačná nečinnosť im uvoľnila ruky, a tak je budúce zverejnené hudobné dielo už v štúdiu.


„Momentálne stojíme len nad otázkou, či dať slovenský alebo anglický text, môžete nám poradiť, bude to predsalen pre vás," dodávajú Ukitas s úsmevom.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona