Kokosový olej do kuchyne nepatrí! Podľa odborníčky je pre ľudské telo jedom

NETKY.SK • 29 August 2018, 09:00 • 2 min
Kokosový olej do kuchyne nepatrí! Podľa odborníčky je pre ľudské telo jedom

Je čas vyvrátiť mýtus o tom, že kokosový olej je zdravou alternatívou tukov.

slovakia

left justify in out

Nie je to tak dávno, čo sa všade písalo o blahodarných účinkoch kokosového oleja na ľudský organizmus. Tento ošiaľ vyplývaj z istej štúdie z Columbia University, kde sa ukázalo, že pomáha k rýchlejšiemu spaľovaniu tukov. Následne sa začal boom, kedy mnohé domácnosti začali kokosový olej používať ako alternatívu tradičných tukov. Až v poslednom období sa začali objavovať informácie o tom, že pre človeka až taký prospešný nie je, dnes ho mnohí odborníci vyslovene neodporúčajú.

 

Jednou z nich je aj profesorka Karin Michelsová z Harvardovej univerzity. Tá sa o kokosovom oleji vyjadruje ako o jede, ktorý je pre nás doslova pohromou. Najväčšiu záťaž predstavuje pre kardiovaskulárny systém, pretože zanáša tepny a cievy. Obsahuje totiž až 82 percent nasýtených tukov, čo je najviac spomedzi všetkých olejov! Konzumáciou takejto potraviny sa zvyšuje cholesterol, v dôsledku čoho sa narúša činnosť srdca.

 

Michelsová preto odporúča používať tento produkt skôr v rámci kozmetiky, pretože pokožku dokáže dostatočne hydratovať, zanecháva ju hebkú a vyživenú.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies