Kofola rozširuje portfólio, kupuje výrobcu minerálok Studenac

NETKY.SK • 20 September 2016, 15:54 • 2 min
Kofola rozširuje portfólio, kupuje výrobcu minerálok Studenac

BRATISLAVA - Spoločnosti Kofola ČeskoSlovensko a Podravka podpísali dohodu o predaji podielu vo firme Studenac. Na jej základe skupina Kofola získa výrobcu minerálnych vôd Studenac od chorvátskej firmy Podravka. Akvizícia by mala byť dokončená do konca tohto roka. Akvizícia predstavuje ďalšie posilnenie pozície Kofoly ČeskoSlovensko v jadranskom regióne. Informovala o tom skupina Kofola.

slovakia

left justify in out

"Hlavné ťažisko nášho biznisu je založené na pôsobení v medzinárodnom meradle. Značka Studenac je naopak orientovaná lokálne, a preto sme sa rozhodli, že opustíme segment nealkoholických nápojov. Veľmi starostlivo sme vyberali firmu, ktorá rozumie nielen lokálnym podmienkam, ale má tiež veľký rešpekt k zamestnancom. S potešením môžem oznámiť, že sme našli takého partnera vo firme Kofola ČeskoSlovensko,“ uviedol prezident predstavenstva spoločnosti Podravka Zvonimir Mršić.


Podľa generálneho riaditeľa Kofola ČeskoSlovensko Jannisa Samarasa dohoda predstavuje dôležitý krok, ktorý umožni skupine Kofola naďalej rásť. „Značka Studenac predstavuje všetko, čo pri značkách hľadáme. Teda bohatú históriu a zákazníkov so silnou emočnou väzbou na značku. Studenac teraz potrebuje zásadnú obnovu a to je niečo, čo vieme veľmi dobre,“ uviedol Samaras.


Chorvátska spoločnosť Podravka sa podľa zverejnených informácií po odkúpení výrobcu minerálok chce sústrediť na rozvoj svojho potravinového a farmaceutického portfólia na medzinárodných trhoch. Zároveň sľubuje, že zabezpečí pokračovanie výroby aj pracovných miest v meste Lipik. Spolupracovať by na tom mala so spoločnosťou Radenska, ktorá je od minulého roku súčasťou skupiny Kofola. Spoločnosť Radenska tak svoje portfólio rozšíri o minerálnu vodu Studenac, pramenitú vodu Studena a sirupy Lero.


Skupina Kofola je výrobca nealkoholických nápojov so šiestimi výrobnými závodmi na štyroch európskych trhoch. Celkovo skupina Kofola zamestnáva 2 000 ľudí. Do produktového portfólia spoločnosti patrí nápoj Kofola, pramenitá voda Rajec, rad sirupov Jupí, hroznový nápoj Vinea, detské nápoje Jupík, energetické nápoje Semtex a ďalšie.


Podravka pôsobí v odvetviach potravinárstva a farmácie. Spoločnosť začala svoju činnosť v roku 1947, centrálu má v Koprivnici. Prírodné pramenité vody v portfóliu Podravky doteraz zastupovala značka Studenac.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies