Kodaň chce organizovať Tour de France v rokoch 2019 až 2021

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 14:35 • 2 min
Kodaň chce organizovať Tour de France v rokoch 2019 až 2021

KODAŇ - Hlavné mesto Dánska Kodaň podalo prihlášku na organizovanie úvodu slávnych cyklistických pretekov Tour de France v rokoch 2019 až 2021. Primátor Kodane Frank Jensen a minister obchodu a rozvoja Troels Lund Poulsen boli v Paríži priamo za riaditeľom "starej dámy" Christianom Prudhommom.

slovakia

left justify in out

"Sme hrdí, že sme dostali oficiálnu kodanskú kandidatúru, ktorá podčiarkuje atraktivitu Tour de France mimo územia Francúzska. Prezentovanie Tour za hranicami je aj prezentáciou našej krajiny. Samozrejme, bola by to obrovská výzva, pretože by išlo o najsevernejšie položený štart pretekov v histórii," povedal Prudhomme.


Kodaň sa uchádza o hostenie troch dní Tour de France, na úvod by sa išla 10 km dlhá časovka a potom by nasledovali dve rovinaté etapy, ktoré by zavítali na blízke ostrovy do Odense a Sönderborgu. Škandinávska krajina už má skúsenosti s takýmto projektom, v sezóne 2012 privítal Herning začiatok Giro d'Italia.


Úvod Tour de France, tzv. Grand Départ, sa v posledných dvoch rokoch konal mimo územia Francúzska. Vlaňajšia edícia štartovala v Holandsku, rok predtým sa začínalo na Britských ostrovoch. Tento rok je slávnostný štart naplánovaný v domácom Mont-Saint-Michel, prílivovom ostrove na pobreží Normandie s početnými historickými pamiatkami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies