Kľúč k dlhovekosti

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 11:21 • 2 min
Kľúč k dlhovekosti

BRATISLAVA – Chcete si predĺžiť život? Tak potom zahoďte topánky na podpätku do koša, namiesto čerstvého ovocia jedzte mrazené a buďte nahá.

slovakia

left justify in out

Američan David Agus patrí k renomovaným onkológom vo svojom obore je celosvetovo uznávaná kapacita a okrem toho pravidelne prispieva do New York Times. Jeho rady sa teda vyplatí aspoň vypočuť. Asi najviac prekvapí tá, že je lepšie odhodiť oblečenie. Ale ak o nej trošku popremýšľame, možno nám bude dávať zmysel.

 

Buďte nahá

Ak si viac budeme všímať svoje telo ľahšie predídeme prepuknutiu zhubného ochorenia. Doktor Agus má na mysli napríklad rakovinu kože a jej signály v podobe napríklad zväčšujúcich sa materských znamienok. „ Raz za čas si dôkladne prezrite každý centimeter štvorcový vášho tela, vrátane vlasov, nechtov a pozrite sa aj do pusy,“ radí doktor..

 

Radšej bez skenerov

Vie niekto, čo tieto prístroje, ktoré sú vo svojom „špehovaní“, čím ďalej výkonnejšie a človeka odhalia až na kosť, robia s ľudským zdravím? Odpoveď znie: „Nevie“. Neexistujú žiadne štúdie, takže sa nedá povedať, či sú nebezpečné alebo nie.

 

Prestaňte trápiť svoje nohy

Na rozdiel od letiskových skenerov vplyv podpätkov je už preukázaný. Zápaly sú spojené s niektorými veľmi zhubnými degeneratívnymi ochoreniami. Ako je napríklad Alzhaimer, rakovina, poruchy autoimunity, cukrovka. Nepohodlná obuv spôsobuje bolesť nôh, ale ohrozené je celé telo.

 

Zobuďte sa kávou

Rozumné pitie kávy alebo čaju má na zdravie pozitívny účinok, aj napriek tomu, že niektorí vedci si myslia, že pitie kávy má podiel na infarkte, osteoporóze, vysokom krvnom tlaku... Pravda je podľa doktora Agusa pravý opak.

 

Jedzte v rovnaký čas

Je to najlepší spôsob ako regulovať stres. Ak telo nedostane potravu v požadovaný čas, vylúči stresový hormón kortizol, ktorý sa postará o uloženie tukov.

 

Postavte sa

Dlhé sedenie telu neprospieva. Jeden výskum skúmal zdravotný stav vodičov autobusov a sprievodcov. Muži a ženy cvakajúci lístky boli ďaleko menej ohrození infarktom.

 

Narovnajte sa

Boľavý krk a chrbát, bolesti hlavy, stuhnuté kĺby, nevoľnosť, zlý obeh krvi, bolesť svalov, ťažké dýchanie, neurologické problémy – to všetko má na svedomí zhrbený chrbát.

 

Užívajte aspirín

Veľa prieskumov preukázalo, že denná dávka aspirínu (75 mg) má protizápalový účinok, redukuje riziko srdcových chorôb, rakoviny prostaty, pľúc a čreva o 46 %. Ale pred tým než ho začnete užívať poraďte sa svojím lekárom.

 

Jedzte mrazené

Väčšina ovocia a zeleniny v supermarketoch neobsahuje toľko živín ako ovocie a zelenina pozbierané zo záhrady. Konzumujte iba sezónne ovocie a zeleninu, a ak to nie je možné zvoľte radšej mrazené alternatívu.

 

Vyhnite sa vitamínom

Až teraz sa začína rozprávať o tom, že pravidelné hltanie vitamínov a doplnkov stravy môže privodiť rakovinu. Telo vytvára voľné radikály, ktoré ničia rakovinové bunky. Ale užívaním vitamínov sa táto schopnosť blokuje.

 

Majte deti

Detí vás prinútia udržovať sa v lepšej fyzickej a psychickej kondícii.

 

Dajte si červené

Obmedzíte tak riziko srdcových chorôb. Ale nikdy nie viac ako jeden pohár (ak ste žena) a dva (ak ste muž).

 

Usmievajte sa

Úsmev vam dodá serotonín a endorfíny – oboje redukujú hladinu stresu.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies