Kličko žiada odvolať a potrestať ďalších vládnych úradníkov

NETKY.SK • 16 December 2013, 12:52 • 2 min
Kličko žiada odvolať a potrestať ďalších vládnych úradníkov

KYJEV - Líder ukrajinskej opozičnej strany UDAR Vitalij Kličko žiada potrestať a odvolať tajomníka Rady národnej bezpečnosti a obrany Andreja Kľujeva a ministra vnútra Vitalija Zacharčenka, ako aj organizátorov policajnej akcie, ktorej výsledkom bolo zbitie účastníkov opozičnej demonštrácie z 30. novembra.

slovakia

left justify in out

Ako informovala agentúra UNIAN, traja lídri ukrajinskej opozície - Kličko, Arsenij Jaceňuk (Vlasť) a Oleh Ťahnybok (Sloboda) -predostreli tieto požiadavky na dnešnom stretnutí s generálnym prokurátorom Viktorom Pšonkom.

Kličko dnes pri príchode do budovy prokuratúry vyhlásil, že všetci úradníci vinní za zbitie občanov a násilné rozohnanie demonštrácie, ktorá sa konala na Námestí nezávislosti v centre Kyjeva, sa musia za svoje činy zodpovedať. Žiadal tiež, aby vyšetrovania bolo transparentné a "nestratili" sa výpovede účastníkov týchto udalostí.

Opozícia už viac ako dva týždne žiada potrestanie funkcionárov, ktorí podľa nej nesú zodpovednosť za násilné rozohnanie demonštrácie priaznivcov opozície. 

V súvislosti s tým prezident Viktor Janukovyč cez víkend odvolal z funkcie primátora Kyjeva Oleksandra Popova, námestníka tajomníka Rady pre národnú bezpečnosť a obranu Volodymyra Sivkoviča, ako aj veliteľa kyjevskej polície Valerija Koriaka a jeho zástupcu Piotra Fedčuka. Všetci sú podozriví z prekročenia právomocí verejného činiteľa a zo spoluúčasti na porušení ústavných práv občanov, ktorého sa dopustili príkazom na rozohnanie protivládnej demonštrácie z 30. novembra. Ako informovala agentúra RIA Novosti, všetkým im hrozí domáce väzenie. 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies