Tisíce ľudí v Prahe demonštrujú proti pandemickým opatreniam!

NETKY.SK • 30 Január 2022, 17:38 • 2 min
Tisíce ľudí v Prahe demonštrujú proti pandemickým opatreniam!

PRAHA - Na Václavskom námestí v Prahe sa v nedeľu popoludní koná demonštrácia namierená proti pandemickým opatreniam. Podľa organizátorov sa tam zišlo viac ako 6 000 ľudí.

slovakia

left justify in out

Informovali o tom televízia CNN Prima News a spravodajský server Novinky.cz. Účastníci sa začali schádzať krátko pred 15:00. Polícia odhad ich počtu neuviedla, podľa organizátorov ich však má byť viac ako 6 000.

 

img

 

Demonštrácia je namierená najmä proti povinnému očkovaniu a novému pandemickému zákonu, píše CNN Prima News. Poslanecká snemovňa Parlamentu ČR má o tejto legislatíve rokovať v utorok 1. februára. Iniciatíva Chcípl PES na tento deň pred budovou snemovne zvolala ďalšiu demonštráciu.

 

Na pražskej demonštrácii za slobodu a občianske práva sa malo zúčastniť hnutie Chcípl PES, spevák Daniel Landa, členovia koalície Piráti a Starostovia, ktorá je súčasťou vlády, či členovia opozičnej strany SPD. Hnutie Chcípl PES v nedeľu demonštráciu proti pandemickému zákonu organizuje aj v meste Břeclav na východe ČR.

 

img

 

Hovorca českého ministerstva zdravotníctva Ondřej Jakob pripomenul, že opatrenia platné v ČR sú "jedny z najmiernejších v Európe" a vláda sa ich v najbližšej dobe chystá ešte viac uvoľniť. „Zastávame názor, že je lepšie mať pandemický zákon, než vyhlasovať núdzový stav," povedal a dodal, že návrh zákona je v súlade s ústavou a použil by sa len v prípade výrazne zhoršenej situácie.

 

Prečítajte si tiež: Omikron sa dá zvládnuť aj doma! Ako ho však rozoznať od chrípky?

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies