KĽDR vyzýa cudzinov: Bude vojna opustite Južnú Kóreu!

NETKY.SK • 9 Apríl 2013, 10:58 • 2 min
KĽDR vyzýa cudzinov: Bude vojna opustite Južnú Kóreu!

SOUL - Severná Kórea v utorok vyzvala cudzincov žijúcich v Južnej Kórei, aby zvážili evakuáciu, keďže na Kórejskom polostrove existuje riziko vypuknutia "termonukleárnej vojny". Varovanie nasleduje po podobnej rade z piatka, ktorá apeluje na evakuáciu zahraničných veľvyslanectiev v Pchjongjangu, keďže KĽDR podľa vlastných údajov nevie v prípade konfliktu zaručiť ich bezpečnosť.

slovakia

left justify in out

"Situáciu na Kórejskom polostrove smeruje k termonukleárnej vojne," uvádza v utorok stanovisko Severu. "V prípade vojny nechceme, aby cudzinci žijúci v Južnej Kórei utrpeli zranenia," oznámila oficiálna tlačová agentúra KCNA. Stanovisko zároveň vyzýva "všetky zahraničné organizácie, spoločnosti a turistov, aby podnikli opatrenia na evakuáciu". 

Po minulotýždňovom varovaní väčšina zahraničných vlád dala jasne najavo, že nezvažuje stiahnutie svojich zastupiteľských misií z Pchjongjangu. Podľa niektorých dokonca ide len o lesť, ako ešte viac zvýšiť celosvetové obavy týkajúce sa súčasnej krízy na Kórejskom polostrove.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies