KĽDR: Prvá dáma Ri Sol-džu sa po prvý raz od decembra objavila na verejnosti

NETKY.SK • 14 Apríl 2015, 12:04 • 2 min
KĽDR: Prvá dáma Ri Sol-džu sa po prvý raz od decembra objavila na verejnosti

PCHJONGJANG - Severokórejská prvá dáma Ri Sol-džu sa v pondelok po prvý raz od decembra vlaňajšieho roka objavila na verejnosti. Manželka súčasného vodcu KĽDR Kim Čong-una sa po jeho boku zúčastnila na oslavách výročia narodenia zakladajúceho vodcu krajiny Kim Ir-sena, informoval dnes denník The Straits Times.

slovakia

left justify in out

Ri Sol-džu bola prítomná na futbalovom zápase konanom na Štadióne Kim Ir-sena v Pchjongjangu, ktorý je súčasťou veľkolepých osláv 103. výročia narodenín tohto zosnulého vodcu, starého otca Kim Čong-una. Sviatok je nazývaný "Dňom Slnka" a počas neho sa uskutočňujú púte do Kim Ir-senovej rodnej obce neďaleko Pchjongjangu.

 

Ri Sol-džu sa naposledy objavila na verejnosti minulý rok v decembri, keď sa zúčastnila spomienkovej slávnosti pri príležitosti tretieho výročia úmrtia Kim Čong-ila, otca svojho manžela. Ich svadba vyšla najavo v júli 2012, keď médiá priniesli fotografie vodcovského páru. Dovtedy boli prvé dámy v KĽDR mimo stredobodu pozornosti.

 

Dynastia Kimovcov vládne v Severnej Kórei takmer sedem desaťročí tvrdou diktatúrou a všadeprítomným kultom osobnosti. Kim Ir-sen vládol v KĽDR od jej založenia v roku 1948 do svojej smrti v roku 1994. Vedenia krajiny sa potom ujal jeho syn Kim Čong-il, ktorý takisto vládol do svojej smrti v roku 2011, keď odovzdal moc svojmu synovi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies