KĽDR považuje nové sankcie OSN za "vojnový akt", Čína vyzýva svet na zdržanlivosť

NETKY.SK • 25 December 2017, 11:36 • 2 min
KĽDR považuje nové sankcie OSN za "vojnový akt", Čína vyzýva svet na zdržanlivosť

PEKING - Čínska vláda vyzvala v pondelok krajiny sveta, aby konali so zdržanlivosťou a snažili sa o zníženie napätia po tom, čo Severná Kórea najnovšie sankcie vyhlásené voči nej Organizáciou Spojených národov označila za "vojnový čin" porušujúci jej suverenitu.

slovakia

left justify in out

Hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Chua Čchun-jing, ako ju cituje agentúra AP, uviedla, že krajiny "by mali zachovať zdržanlivosť a vyvinúť pozitívnu a konštruktívnu snahu o deeskaláciu napätia na (Kórejskom) polostrove".

 

Bezpečnostná rada OSN v piatok jednohlasne schválila ďalšie sankcie voči Severnej Kórei za jej pokračujúci jadrový program a raketové skúšky.

 

Na základe nových sankcií budú od 1. januára 2018 do tejto komunistickej krajiny ešte viac obmedzené dodávky rafinovaných ropných produktov, ako sú benzín, nafta a ťažký olej.

 

Rezolúcia BR OSN zároveň zakazuje i export viacerých severokórejských tovarov vrátane potravín, poľnohospodárskych výrobkov, strojov, elektrických zariadení, hornín, dreva a lodí.

Hovorkyňa Chua Čchun-jing však v pondelok zdôraznila, že toto uznesenie OSN "nebude mať nepriaznivý humanitárny vplyv" na samotných obyvateľov Severnej Kórey a nebude sa týkať ani obvyklej ekonomickej činnosti, humanitnej pomoci a pôsobenia diplomatických zastupiteľstiev v Severnej Kórei.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies