Klaus vyjadril podporu Zemanovi, hoci ho priamo nemenoval

NETKY.SK • 17 Január 2013, 13:22 • 2 min
Klaus vyjadril podporu Zemanovi, hoci ho priamo nemenoval

Klaus vyjadril podporu Zemanovi, hoci ho priamo nemenoval - Politika Český prezident Václav Klaus dnes vyjadril svoj názor na to, kto by ho mal po skončení jeho mandátu vystriedať o niekoľko týždňov na Pražskom hrade. Pred druhým kolom prezidentských voli

slovakia

left justify in out

img

Český prezident Václav Klaus dnes vyjadril svoj názor na to, kto by ho mal po skončení jeho mandátu vystriedať o niekoľko týždňov na Pražskom hrade. Pred druhým kolom prezidentských volieb povedal, že hlavou štátu by mal byť človek, ktorý prežil celý život v tejto krajine. Nepriamo tak podporil Miloša Zemana, keďže Karel Schwarzenberg žil dlho v emigrácii, informoval Český rozhlas.

Klaus počas lyžovačky v stredočeskom Monínci doslova povedal: "Mne ide jednoducho o to, aby sa prezidentom stal človek, ktorý patrí do tejto krajiny, ktorý je súčasťou tejto krajiny, ktorý tu prežil svoj život, obdobia ťažké, lepšie, najlepšie aj horšie," citoval ho Český rozhlas.

Klaus dodal, že sa vždy usiloval o to, aby "táto krajinka prežila, vydržala a nerozplynula sa v Európe ako kocka cukru v káve".

Český rozhlas citoval politológa Lukáša Jelínka z Masarykovej demokratickej akadémie, podľa ktorého "sa objavili úvahy o tom, že za Václavom Klausom a Milošom Zemanom môžu stáť veľmi blízke ekonomické záujmy a špekuluje sa o nich aj na pozadí niektorých prípadov novoročnej amnestie." Ak by voliči boli veľmi pozorní, mohli by podľa neho dnešné vyjadrenie prezidenta vnímať aj ako "Klausov bozk smrti Milošovi Zemanovi", dodal.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies