Kiska začal oficiálnu návštevu Humenného, diskutoval o rozvoji a nezamestnanosti

NETKY.SK • 29 November 2016, 13:32 • 2 min
Kiska začal oficiálnu návštevu Humenného, diskutoval o rozvoji a nezamestnanosti

HUMENNÉ – Nezamestnanosť, rómska problematika, ale aj zdravotníctvo a školstvo boli hlavnými témami, ktorými sa na dnešnom spoločnom stretnutí na Mestskom úrade v Humennom zaoberali prezident SR Andrej Kiska a primátorka mesta Jana Vaľová.

slovakia

left justify in out

Ako po rokovaní uviedol pre médiá prezident Andrej Kiska, s primátorkou sa intenzívne zaoberali tým, aby rast HDP, platov a pokles nezamestnanosti na Slovensku, reálne pocítili aj Humenčania. „Diskutovali sme aj o nezamestnanosti, jej príčinách a o tom, koľko percent ľudí je nezamestnateľných a z akých dôvodov,“ povedal Kiska. Podobne, ako v ďalších mestách, sa prezident zaujímal aj o zdravotníctvo a školstvo. Venovali sa preto nemocnici v Humennom i možnému posilneniu dvoch kliník, ktoré má mesto v správe. Prezident tiež ocenil pozitívne, prebytkové hospodárenie mesta. Primátorku v tomto smere označil za silnú manažérku.


Práve na mestskom úrade otvoril prezident svoju dnešnú oficiálnu pracovnú návštevu Humenného. Po rokovaní s vedením mesta položil veniec pri pamätníku obetí oboch svetových vojen, navštívil Základnú školu pre talentované deti na Hrnčiarskej ulici, ako aj školy v osade Podskalka, kde sa stretol aj s miestnymi aktivistami. Popoludní ho čaká prehliadka výrobných priestorov spoločnosti na spracovanie mäsa Mecom, ktoré je najväčším zamestnávateľom v meste.

 

„Rozprávať sa budeme aj o tom, že ak sa tu vytvoria nové pracovné miesta, či tu pre nich vôbec máme ľudí a či tí, ktorí sú nezamestnaní, sú vôbec ochotní pracovať,“ povedal prezident. Na záver dnešného dňa Kiska navštívi rodnú obec zosnulého exprezidenta Michala Kováča Ľubišu, kde sa stretne so zástupcami mikroregiónu. V stredu jeho program pokračuje návštevou Vranova nad Topľou.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies