Kiska vymenoval za ministrov Pellegriniho a Pavlisa

NETKY.SK • 3 Júl 2014, 14:32 • 2 min
Kiska vymenoval za ministrov Pellegriniho a Pavlisa

BRATISLAVA – Prezident Andrej Kiska dnes prijal demisie ministra hospodárstva Tomáša Malatinského a šéfa rezortu školstva Dušana Čaploviča, ktorí ho o to požiadali v stredu.

slovakia

left justify in out

Obaja vo funkciách končia po dohode s premiérom Robertom Ficom. Za nového ministra hospodárstva Kiska vymenoval doterajšieho štátneho tajomníka tohto rezortu Pavla Pavlisa.

 

Novým ministrom školstva sa dnes stal Peter Pellegrini, ktorý bol štátnym tajomníkom rezortu financií. Končiaci šéf rezortu hospodárstva bude pôsobiť ako poradca premiéra Roberta Fica v oblasti energetiky, Čaplovičovi plánujú ponúknuť agendu ľudských práv.

 

Peter Pellegrini

 

img

 

Ing. Peter Pellegrini sa narodil 6. októbra 1975 v Banskej Bystrici. Odbor Financie, bankovníctvo a investovanie študoval na Univerzite Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici a na Technickej univerzite (TU) v Košiciach. Člen strany Smer-SD, v rokoch 2002-2006 bol asistentom poslanca Národnej rady SR a v rokoch 2006-2012 poslancom NR SR. V rokoch 2006-2010 bol predsedom Komisie pre dopravu, pošty, komunikácie a informatizáciu spoločnosti pri Výbore NR SR pre hospodársku politiku. V roku 2012 sa stal štátnym tajomníkom na Ministerstve financií SR. Na mimoriadnom sneme strany Smer-SD 28. júna 2014 sa stal Peter Pellegrini jej novým podpredsedom. 

 

Pavol Pavlis

 

img

 

Ing. Pavol Pavlis sa narodil 12. januára 1961 v Bratislave. V roku 1984 ukončil štúdium na Strojníckej fakulte Slovenskej vysokej školy technickej (SVŠT) v Bratislave, odbor Automatizované systémy riadenia technologických procesov. Pracoval vo Výskumnom ústave výpočtovej techniky v Žiline, v podniku zahraničného obchodu SLUVIS a bol riaditeľom spol. s r.o. Port Service Bratislava. V rokoch 2003-2006 bol členom dozornej rady Fondu národného majetku (FNM) SR. Pavol Pavlis je členom strany Smer-SD a od roku 2006 do roku 2012 bol poslancom Národnej rady SR. V roku 2012 sa stal štátnym tajomníkom Ministerstva hospodárstva SR. 

 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies