Kiska sa stretol so šéfom NATO, obsah rozhovoru neprezradil

NETKY.SK • 15 Máj 2014, 15:38 • 2 min
Kiska sa stretol so šéfom NATO, obsah rozhovoru neprezradil

BRATISLAVA - Zvolený prezident Andrej Kiska sa dnes na medzinárodnej bezpečnostnej konferencii GLOBSEC v Bratislave stretol s generálnym tajomníkom Severoatlantickej aliancie Andersom Foghom Rasmussenom, obsah ich rozhovoru však neprezradil.

slovakia

left justify in out

"Absolvoval som niekoľko stretnutí s účastníkmi tejto konferencie, mal som rozhovor s generálnym tajomníkom NATO. Nechcel by som však, keďže ešte máme úradujúceho prezidenta, dávať žiadne vyhlásenia," povedal Kiska novinárom.

 

Hoci Slovensko a EÚ v poslednom čase trápila kríza, dnes podľa Kisku musíme hovoriť o ešte dôležitejšej veci, a to o bezpečnosti. "EÚ by mala hovoriť jedným hlasom, mali by sme sa zjednotiť, mať jasné a spoločné stanoviská," dodal Kiska. Občanom Slovenska treba podľa neho jasne a poctivo povedať, aké máme záväzky vo vzťahu k NATO a ako ich napĺňame. 

 

Konferencia GLOBSEC sa začala v stredu a potrvá do piatka 16. mája. Hlavnou témou je dianie na Ukrajine ako aj vzrastajúce medzinárodné ambície ruského prezidenta Vladimira Putina. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies