Národniari zaútočili na Kisku s novým obvinením

NETKY.SK • 12 Október 2017, 08:01 • 2 min
Národniari zaútočili na Kisku s novým obvinením

BRATISLAVA – Slovenská národná strana upozornila na podľa nich problémový prevod pozemkov, ktoré v súčasnosti patria prezidentovi. Pod Vysokými Tatrami pri Hornom Slavkove si Andrej Kiska pred 18-timi rokmi kúpil lúku. Podľa národniarov sa k nej dostal podozrivým spôsobom. Prezident oponuje, že pozemky kupoval od realitnej kancelárie a v zmluve neboli žiadne ťarchy, ani bremená.

slovakia

left justify in out

Andrej Kiska momentálne vedie majetkové spory o parcelu s rozlohou 1,2 hektára, ktorú získal ešte v roku 1999. Na tento prípad upozornil podpredseda vládnej strany SNS Jaroslav Paška, ktorý je mimochodom vzdialený príbuzný bývalých majiteľov, ktorí sa cítia byť podvedení a chceli by naspäť majetok.

 

Paška upozornil, že v tom čase, sa na Katastrálnom úrade v Poprade urobili tri rýchle prevody bez toho, aby sa pôvodný majiteľ spomínaného pozemku vzdal, či sa ho iným spôsobom zbavil. "Konečným užívateľom tohto pozemku sa stal ústavný činiteľ, ktorý o tom vie, že pozemok je scudzený, ale nechce vrátiť skutočnému majiteľovi pozemok. Je to pozemok o ploche 1 200 metrov štvorcových, čo je 12 árov," uviedol Paška, pričom meno ústavného činiteľa nešpecifikoval. Na vine všetkému je vraj vyšetrovateľ, ktorý mal skonštatovať, že skutok sa nestal a polícia tento spor vyhodnotila ako priestupok. Týmto rozhodnutím sa bývalý majitelia len ťažko dostanú k svojmu majetku.

 

Prezident sa bráni so slovami, že o majetkovoprávnom pozadí netušil, pretože v kúpno-predajnej zmluve bolo napísané, že na pozemku nie sú žiadne ťarchy či bremená. „Andrej Kiska vo svojom majetkovom priznaní od zvolenia do funkcie v roku 2014 uvádza vlastníctvo pozemkov v extraviláne, lúk a pasienkov v katastri obce Veľký Slavkov. Pozemky vo výmere 1,2 ha riadne kúpil pred takmer 20 rokmi v roku 1999 a nikdy ho nekontaktoval žiaden vyšetrovateľ," reagoval prezidentov hovorcaroman Krpelan. „Považujem slová podpredsedu SNS Jaroslava Pašku za zvláštny pokus o zapojenie sa do diskreditačnej kampane a zviditeľnenie svojho mena," dodal Kiska.

 

Prezident si pozemok kúpil ešte so svojou exmanželkou s úmyslom postaviť si tam rodinný dom. Sporné pozemky mu ponúkla realitná kancelária. Ponuka sa mu zdala v poriadnu, dokonca aj cenovo výhodná, keďže oblasť Horného Slavkova je na ceste do Tatier. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies