KHL: Slovan Bratislava - HK Soči 4:5, "belasí" padli 4-krát v rade

NETKY.SK • 9 December 2015, 21:43 • 2 min
KHL: Slovan Bratislava - HK Soči 4:5, "belasí" padli 4-krát v rade

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava otvorili záverečnú tretinu zápasov v základnej časti KHL prehrou. Bez zranených defenzívnych opôr Ľubomíra Višňovského s Tomášom Starostom podľahli doma HK Soči 4:5, keď sa o víťazný gól v 48. minúte zaslúžil dorážajúci Iľja Krikunov.

slovakia

left justify in out

Pre zverencov trénera Miloša Říhu to bola štvrtá prehra v rade, v tabuľke Západnej konferencie im patrí priebežná desiata priečka.

 

Najbližšie sa "belasí" opäť doma, keď v piatok o 19.00 h privítajú Lokomotiv Jaroslavľ. Potom nasleduje reprezentačná prestávka a pre Slovan 10-dňová zápasová pauza.

 

Slovan Bratislava - HK Soči 4:5 (2:1, 1:3, 1:1)

Góly: 4. Miklík (Bartovič, Surový), 12. Bartovič (Miklík, Švarný), 34. Kašpar (Barker), 47. Viedenský (Mihalik, Nedorost) - 9. Denis Kazionov (Kuznecov), 23. Ščegolkov, 24. Ignatuškin (Wärn), 36. Maxwell (Paigin), 48. Krikunov (A. Kosticyn, Ignatuškin). Rozhodovali: Komarov, Safiullov - Goľak, Misjur, vylúčení: 6:10 na 2 min., navyše Kašpar (Slovan) 10 min. za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 9108 divákov.

 

zostavy:

Slovan Bratislava: Garnett (24. Brust) - Barker, Sersen, Valach, Mihalik, Luža, Švarný, Kozák - Jeglič, Tičar, Nagy - Bartovič, Surový, Miklík - Nedorost, Viedenský, Kašpar - Skalický, Lušňák, Skokan

HK Soči: Šikin - Bernackij, Semenov, Paigin, Jalasvaara, Kuznecov, Mamašev, Malevič - A. Kosticyn, Ignatuškin, Krikunov - Petersson, Maxwell, Skačkov - Anisin, Ščastlivij, Wärn - Denis Kazionov, Dmitrij Kazionov, Ščegolkov

 

Dynamický hokej z úvodu stretnutia viac vyhovoval Slovanu, keďže mal oproti súperovi o dva dni regenerácie navyše. "Belasí" sa ani tentoraz nevyhli defenzívnym chybám a za nezvládnuté situácie pykali. Najskôr ich ale v úvodnom brejku podržal Garnett, keď rýchlym reflexom zmaril kombináciu Peterssona so zakončujúcim Skačkovom. Potom už bol Slovan iniciatívnejší a od 4. minúty viedol, Miklík našiel strelou po ľade medzierku medzi betónmi Šikinova. A hoci sa domácim podarilo ešte niekoľkokrát ideálne zakombinovať, tesný náskok nezvýšili. Naopak, po ich katastrofálnej presilovke vyrovnal Denis Kazionov. Scenár prvého dejstva sa napokon niesol v "belasom" duchu, keď na gólové nahodenie Bartoviča hostia neodpovedali ani počas 49-sekundovej presilovky o dvoch hráčov. Niekoľkými perfektnými zákrokmi sa v nej blysol Garnett.

 

V úvode druhej tretiny čakala na Slovan nepríjemná ľadová sprcha. V 23. minúte najskôr Ščegolkov v nájazde elegantným blafákom "vykúpal" Garnetta a brankár Slovana následne obrovskou hrúbkou pri opustení svojej zóny daroval vedúci gól Ignatuškinovi - 2:3. Medzi tri žŕdky sa postavil Brust a herné ťažisko sa presunulo pred Šikina. Ten najskôr odolal Kašparovmu manévru po obkorčuľovaní bránky, no na jeho dobre mierenú strelu z 34. minúty v hre 4 proti 3 už nemal nárok - 3:3. Na ľade sa potom výrazne zaiskrilo. Nervozitu domácich divákov a hráčov vyšperkovala 94-sekundová presilovka súpera o dvoch hráčov, v ktorej Sersen nešťastne poslal puk do vlastnej bránky.

 

Od začiatku tretej tretiny Slovan len márne doháňal tesné manko. Po návrate vylúčeného hráča sa však v 47. minúte oprel do puku Mihalik a vyrazenú strelu umiestnil pohotovo do siete Viedenský. "Belasí" sa vďaka gólu do psychickej pohody nedostali a o 77 sekúnd opäť prehrávali, keď dorazil Ignatuškinovu strelu do odkrytej bránky Krikunov - 4:5. Ďalšiu jednogólovú stratu už Slovan nestiahol a zo stretnutia vyšiel bodovo naprázdno. Opäť sa pod to podpísali nevyužité presilovky a defenzívne zaváhania.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies