Kerry zavítal do Indie s cieľom dať impulz dvojstrannej hospodárskej spolupráci

NETKY.SK • 11 Január 2015, 09:27 • 2 min
Kerry zavítal do Indie s cieľom dať impulz dvojstrannej hospodárskej spolupráci

NAÍ DILLÍ - Americký minister zahraničných vecí John Kerry dnes pricestoval do Indie, kde sa v štáte Gudžarát zúčastní na medzinárodnej konferencii o investíciách a bude sa snažiť sprostredkovať prehĺbenie ekonomických vzťahov medzi USA a Indiou.

slovakia

left justify in out

Kerryho cesta do Indie predchádza návšteve prezidenta Baracka Obamu, ktorý do Indie zavíta neskôr v priebehu januára.
      

V hlavnom meste štátu Gudžarát - Ahmadabáde - sa Kerry zúčastní na investičnom fóre, ktoré otvorí indický premiér Naréndra Módí a ktorého cieľom je propagovať trvalo udržateľný rozvoj. Kerry s ním bude rokovať o možnostiach ekonomickej spolupráce, ako aj o príprave Obamovej návštevy v Indii. 
      

V Ahmadabáde sa Kerry sa Kerry stretne aj s predsedom vlády himalájskeho kráľovstva Bhután. Ide o ojedinelé stretnutie predstaviteľov vlád oboch štátov, upozornila agentúra AP.
      

Z Indie Kerry odcestuje do Európy, aby sa v stredu vo švajčiarskej Ženeve stretol s iránskym rezortným kolegom Mohammadom Džavádom Zarífom a posúdil s ním ďalšie možnosti vývoja rokovaní o iránskom jadrovom programe.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies