Kenský šprintér, aby sa predstavil na OH letel 12 hodín, hoci jeho účasť trvala len 22 sekúnd

NETKY.SK • 17 August 2016, 13:40 • 2 min
Kenský šprintér, aby sa predstavil na OH letel 12 hodín, hoci jeho účasť trvala len 22 sekúnd

RIO DE JANEIRO - V dvanásťhodinových pretekoch s časom kenský šprintér Carvin Nkanata obstál, v rozbehu na 200 m na olympijských hrách v Riu de Janeiro už menej.

slovakia

left justify in out

Rodák z Južnej Karolíny v USA pricestoval z Floridy do Brazílie v utorok ráno, už o tri hodiny štartoval v rámci atletických súťaží v ôsmom z desiatich rozbehov na dvojstovke. Časom 21,43 s v ňom skončil posledný. Jeho osobák je 20,14. Tvrdí, že mu to za to stálo.


"Bol to môj sen. Takáto príležitosť sa nenaskytne každý rok. Musel som to urobiť. Prešiel som si zraneniami, vyčerpaním z tréningov, nemohol som sa len tak vzdať," povedal držiteľ amerického pasu s kenskou národnosťou.

 

Predstavitelia africkej krajiny zbabrali jeho akreditáciu na OH, ale pomocnú ruku mu podal právnik, ktorý sa dozvedel o jeho príbehu. O výsledku odvolania na Športovom arbitrážnom súde (CAS) sa dozvedel až po pristátí v Riu. "V lietadle som sa pokúšal spať, ale nedalo sa. Iba som privieral oči, pil vodu a modlil sa," popísal let do neznáma 25-ročný Nkanata. Stávka mu vyšla a mohol sa predstaviť na Olympijskom štadióne. Aj keď iba na necelých 22 sekúnd.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies