Vraždu Róberta Remiáša vyšetrujú aj po 23 rokoch

NETKY.SK • 29 Apríl 2019, 08:29 • 2 min
Vraždu Róberta Remiáša vyšetrujú aj po 23 rokoch

BRATISLAVA - Dnes je to presne 23 rokov, no vražda Róberta Remiáša stále nie je uzavretá, vyšetrovanie pokračuje aj po viac ako dvoch dekádach.

slovakia

left justify in out

V súvislosti so smrťou Rórerta Remiáša doposiaľ nebola obvinená žiadna osoba. "V rámci vyšetrovania neboli doposiaľ zistené také skutočnosti, ktoré by odôvodňovali vzniesť obvinenie konkrétnej osobe," uviedla hovorkyňa policajného prezídia Denisa Baloghová.

 

Ako však povedala, polícia sa neprestajne snaží túto tragédiu objasniť. Nakoľko však vyšetrovanie stále prebieha, nie je možné v tejto súvislosti poskytnúť bližšie informácie.

 

img

 

V minulosti bolo v tomto prípade vznesené obvinenie Imrichovi O., Jozefovi R. a Ing. Ivanovi L. Ako ďalej Baloghová ozrejmila, 6. septembra 2004 vylúčili obvinených Imricha O. a Jozefa R. na samostatné konanie. Na základe rozhodnutia prokurátorky Krajskej prokuratúry Bratislava bolo napokon 6. septembra 2006 zastavené trestné stíhanie voči obom osobám. "Vo vzťahu k obvinenému Ing. Ivanovi L. bolo trestné stíhanie zastavené rozhodnutím špeciálneho prokurátora zo dňa 21. 9. 2006,"dodala.

 

Minulý rok vo februári sa však trestné stíhanie vo veci Remiášovej vraždy obnovili. Rozhodol o tom prokurátor Krajskej prokuratúry v Bratislave, ktorý dal na to písomný pokyn.

 

Róbert Remiáš zahynul 29. 4. 1996 pri dopravnej nehode v Bratislave na križovatke ulíc Botanická, Karloveská a Devínska cesta. Nakoľko bol v spojení s bývalým príslušníkom SIS Oskarom Fegyveresom, ktorý vypovedal, že na zavlečení syna vtedajšieho prezidenta SR Michala Kováča sa podieľala tajná služba, predpokladá sa, že jeho havária bola úmyslom.

 

 

 

 

 

img



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies