KDH: SaS podporuje trieštenie pravice v parlamente

NETKY.SK • 29 Január 2014, 16:36 • 2 min
KDH: SaS podporuje trieštenie pravice v parlamente

BRATISLAVA – SaS podľa podpredsedu KDH Pavla Abrhana podporuje trieštenie pravice v NR SR. Reagoval tak na podporu SaS prezidentskej kandidatúre Radoslava Procházku.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA Abrhan, na podpore Procházku sa ukazuje, že SaS nemá záujem združovať stredopravé sily a podporovať spoločnú kandidatúru, ale rozhodla sa ísť vlastnou cestou. „SaS najskôr hovorila, že počká na kandidáta Ľudovej platformy. Nepočkali a dali svojho vlastného kandidáta. Dnes sa rozhodli podporiť iného. Takže argumentácia predtým a teraz je rozdielna,“ povedal Abrhan s tým, že kandidát KDH, Most-Híd a SDKÚ-DS Pavol Hrušovský sa pobije v predvolebnej kampani o druhé kolo a určite sa nevzdá kandidatúry.

Prezidentský kandidát Peter Osuský dnes oznámil, že sa vzdal kandidatúry. Svoje rozhodnutie dnes alebo v najbližších dňoch oznámi predsedovi NR SR Pavlovi Paškovi. Osuského kandidatúru podporovala SaS, za ktorú je poslancom NR SR. SaS bude odteraz podporovať kandidatúru Radoslava Procházku. Ako povedal Osuský dnes na tlačovej besede, pravicový volič nemá v láske straníckymi lídrami navrhovaných kandidátov. Rád si vyberá. Osuský kandidoval, aby mobilizoval pravicového voliča, aby mal možnosť väčšieho výberu. „Prieskumy ukazujú, že pravicový volič si už vyberá,“ povedal Osuský s tým, že aj bez jeho kandidatúry má pravicový volič možnosť slušného výberu a teda má si z čoho vyberať. Osuský je presvedčený, že jeho voliči voliť pôjdu a vyberú si. Osuský tvrdí, že nerobili pri vzdaní sa kandidatúry zo strany nátlak. „Nie som smutný. Je to poznaná nutnosť,“ konštatoval. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies