KDH, Most-Híd, NOVA a SaS podporia v bratislavskom Starom Meste Grendela

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 14:53 • 2 min
KDH, Most-Híd, NOVA a SaS podporia v bratislavskom Starom Meste Grendela

BRATISLAVA - Strany KDH, Most-Híd, NOVA a SaS podporia v jesenných komunálnych voľbách v boji o starostu Starého Mesta podpredsedu hnutia NOVA Gábora Grendela.

slovakia

left justify in out

Vo voľbách tak budú postupovať spoločne, v bratislavskom Starom Meste tiež postavia spoločnú kandidačnú listinu na poslancov miestneho zastupiteľstva, agentúru SITA informovalo tlačové oddelenie hnutia NOVA. Strany sa na tom dohodli v Memorande o spoločnom postupe, ktoré podpísali ich krajskí a okresní predsedovia. "Chceme, aby zo Starého Mesta opäť vyžarovalo, že je najvzácnejšou časťou Bratislavy. Aj staré vie byť pekné, ale len vtedy, keď sa oň starajú ľudia, ktorým na tom záleží," uviedol kandidát na starostu Gábor Grendel.

 

Staromestská koalícia KDH, Most-Híd, NOVA, SaS zostáva otvorená aj pre ďalšie stredo-pravé subjekty a nezávislé osobnosti. Definitívnu kandidátku a volebný program predstaví na jeseň. 

 

V bratislavskom Starom Meste chce na jeseň o starostovskú stoličku opäť zabojovať aj súčasná starostka mestskej časti Tatiana Rosová (SDKÚ-DS). Konkurovať chce tiež občiansky aktivista Kristián Straka, ktorý sa chce o hlasy občanov uchádzať ako nezávislý kandidát. 

 

Nových primátorov miest a starostov obcí si budeme voliť 15. novembra, na takýto termín vyhlásil komunálne voľby predseda Národnej rady SR Pavol Paška.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies