MS v hokeji: Štvrťfinále máme na dosah aj po prípadnej prehre s Čechmi

NETKY.SK • 31 Máj 2021, 07:44 • 2 min
MS v hokeji: Štvrťfinále máme na dosah aj po prípadnej prehre s Čechmi

Už zajtra večer sa rozhodne o tom, či Slovensko bude považovať turnaj MS v hokeji 2021 za úspešný, alebo nie. Naša reprezentácia má stále na dosah postup do vyraďovacej časti turnaja vo vlastných rukách, avšak pomôcť nám môžu aj naši súperi.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Po včerajších bojoch v základnej skupine A, kde sa Slovensko so šiestimi odohratými zápasmi a ziskom 12-tich bodov nachádza na treťom mieste, je situácia nasledujúca. 

 

 

O postup do štvrťfinále majú ešte reálnu šancu naši včerajší premožitelia Švédi, ktorých však čaká v dnešných večerných hodinách zápas proti Rusku. Treba podotknúť, že Rusi zbroja a z NHL sa im ozvala ďalšia posila. Okrem toho je už viac ako istý aj príchod Sergeja Bobrovského z Floridy Panthers, druhého najlepšieho ruského bránkára v NHL. Švédsko potrebuje vyhrať ešte v riadnej hracej dobe, ani prípadné dva body po výhre v predĺžení alebo nájazdoch mu stačiť nebudú.

 

Rusko bude hrať zase o prvenstvo v skupine a lepšiu východiskovú pozíciu pre štvrťfinále. O vypustení zápasu proti Švédom teda nemôže byť ani reč. Rusi navyše hrajú ešte s Bielorusmi, takže ako jediní môžu v skupine získať dokopy až 18 bodov.

 

img

 

Česko je na tom trochu lepšie ako Švédi. Naši susedia dnes nastúpia proti Dánsku, kde sa od nich očakáva plný bodový zisk. V takomto prípade by sa dostali so ziskom 11-tich bodov na štvrté miesto skupiny hneď za nás. V utorok navyše uzatvárajú turnaj práve proti našim chlapcom.  

 

Dánsko, Veľká Británia a Bielorusko nás už ohroziť nemôžu. Čo sa týka Švajčiarska, to zajtra uzatvára svoje pôsobenie v základnej skupine zápasom proti Veľkej Británii - 3 body sú viac ako isté. 

 

Pokiaľ by Slovensko nebodovalo ani v zajtrajšom zápase proti Česku, a teda by sme skončili s 12-timi bodmi v skupine, Česko by sa posunulo pred nás na tretie miesto s 13 alebo 14-timi bodmi (výhra nad Dánskom). Štvrťfinále by sme mali isté ako štvrtý postupujúci. 

 

img

 

Jedinou podmienkou je však dnešná večerná výhra Ruska nad Švédskom. Tri korunky majú poslednú možnosť zabojovať o štvrťfinále. Pokiaľ sa im dnes podarí vyhrať, budú mať rovnako ako my 12 bodov, avšak vzájomný zápas bude hovoriť v ich prospech, takže nás odsunú na piate nepostupové miesto. V takomto prípade by sme proti Čechom potrebovali uhrať aspoň jeden bod, teda remízu po riadnej hracej dobe. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies