Katka Máliková získala pre Slovensko rekordné umiestenie vo svetovom rebríčku World Music Charts Europe

NETKY.SK • 4 December 2017, 17:37 • 2 min
Katka Máliková získala pre Slovensko rekordné umiestenie vo svetovom rebríčku World Music Charts Europe

BERLÍN - V Berlíne začiatkom decembra zverejnili 50 najlepších albumov vo výročnom rebríčku World Music Charts Europe (WMCE) za rok 2017.

slovakia

left justify in out

Zabodovalo aj Slovensko. Album Kataríny Málikovej Pustvopol sa umiestnil na úctyhodnom 23. mieste, pričom dokopy o umiestnenie bojovalo až 798 albumov. Album Pustvopol je tak najvyššie umiestneným slovenským albumom v celoročnom rebríčku WMCE, ale tento rok aj najúspešnejším albumom z krajín východnej Európy.

 

„Je to šialené. Podľa mňa je to zázrak. Ďakujem všetkým, čo sa na tom celom podieľali – nielen na výrobe, ale aj na propagácii a exporte albumu“ reagovala na svojej facebookovej stránke Katka.

 

Album Pustvopol vydalo vydavateľstvo Slnko Records koncom roka 2016 a v roku 2017 zaslúžene získal mnoho ocenení. Katka Máliková sa s ním dokonca predstavila aj v zahraničí na špecializovaných world music festivaloch ako: Etnokraków v Krakove, Budapest Ritmo v Budapešti a World Music Festival v Bratislave. Na showcaseovom festivale Czech Music Crossroads v Ostrave získala hlavnú cenu poroty.

 

 

Absolútne prvé miesto získal album Ladilikan, za ktorým stojí Trio-Da-Kali z Mali v spolupráci so svetoznámym kvartetom Kronos Quartet.

 

Výročný rebríček WMCE bol zostavený zo sčítania bodov za jednotlivé mesiace roka v rebríčku. Hlasuje v ňom 43 rozhlasových dídžejov z 21 európskych krajín. 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies