Katar rázne oponuje, že by podporoval islamistických extrémistov z ISIS

NETKY.SK • 24 August 2014, 10:35 • 2 min
Katar rázne oponuje, že by podporoval islamistických extrémistov z ISIS

DUBAJ - Katar, arabský štát ležiaci v Perzskom zálive, sa rozhodol oponovať tvrdeniam, že podporuje Islamský štát či iné extrémistické organizácie, a vyzval na "rozhodnú kolektívnu akciu" na skoncovanie so sektárskym násilím, ktoré v poslednom čase zachvátilo Irak a Sýriu. Píše o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Katarský minister zahraničných vecí šejk Chálid bin Muhammad Attíja v písomnom vyhlásení rozdanom v sobotu novinárom uvádza, že krviprelievanie sa okrem iného musí zastaviť aj zamedzením finančného toku pre extrémistické skupiny.
      

Šéf katarskej diplomacie zdôraznil, že jeho krajina nijakým spôsobom nepodporuje nijakých extrémistov - a rozhodne ani ISIS, čo je alternatívny názov pre Islamský štát (Islamský štát v Iraku a Sýrii). 
      

Katar podľa šejkových slov "odpudzujú názory, násilné metódy a ciele" tejto teroristickej islamistickej organizácie.
      

Celú polemiku vyvolal nemecký minister hospodárskej spolupráce a rozvoja Gerd Müller, ktorý sa pred niekoľkými dňami v jednej televíznej diskusii o financovaní Islamského štátu vyjadril, že v tomto prípade "je kľúčovým slovom Katar".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies