Kapitálny úlovok: Na južnej Sibíri zhabali heroín v hodnote pol miliardy dolárov

NETKY.SK • 23 Október 2014, 14:13 • 2 min
Kapitálny úlovok: Na južnej Sibíri zhabali heroín v hodnote pol miliardy dolárov

NOVOSIBIRSK - Vyše 65 kilogramov heroínu v hodnote zhruba 500 miliónov dolárov na medzinárodnom čiernom trhu zhabali dnes ruské bezpečnostné úrady v Novosibirskej oblasti. Zároveň sa im podarilo zamedziť hlavnú pašerácku trasu, tzv. "severnú cestu", informovala agentúra TASS.

slovakia

left justify in out

Federálna bezpečnostná služba (FSB) pri akcii zatkla dvojicu vodcov medziregionálneho drogového gangu, voči ktorým boli následne vznesené obvinenia. 

 

Prípad pripomína zhabanie 80 kilogramov tejto omamnej látky v roku 2011, keď úrady objavili ilegálny kontraband ukrytý v kontajnerovej zásielke s jablkami.

 

Rusko je jednou z hlavných destinácií heroínu prúdiaceho z Afganistanu, ktorý je jeho celosvetovo najväčším producentom. Približne jedna pätina zakázaných afganských drog sa z tejto krajiny pašuje do Európy, Ruska a Spojených štátov prostredníctvom "severnej cesty" vedúcej cez strednú Áziu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies