Rusko sa zameriava na úplné ovládnutie Donbasu, tvrdí ukrajinský generálny štáb

NETKY.SK • 19 Apríl 2022, 09:22 • 2 min
Rusko sa zameriava na úplné ovládnutie Donbasu, tvrdí ukrajinský generálny štáb

KYJEV – Generálny štáb ukrajinskej armády v utorok uviedol, že ruské sily zameriavajú svoje úsilie na úplné ovládnutie Doneckej a Luhanskej oblasti. TASR o tom informuje na základe správy agentúry AP.

slovakia

left justify in out

Podľa generálneho štábu sa v pondelok začala nová fáza vojny po tom, ako sa ruskí vojaci pokúsili prelomiť ukrajinskú obranu na takmer celej frontovej línii v Doneckej, Luhanskej a Charkovskej oblasti. Generálny štáb vo vyhlásení zverejnenom v utorok okrem toho uvádza, že ruská armáda aj naďalej blokuje a ostreľuje prístavné mesto Mariupoľ a pokračujú aj vzdušné útoky na iné mestá.

 

img

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v pondelok večer oznámil, že Rusko začalo rozsiahlu ofenzívu na východe Ukrajiny. Podľa Zelenského začalo Rusko „bitku o Donbas“, pričom veľká časť ruskej armády sa v súčasnosti zameriava na ofenzívu na východe Ukrajiny, píše agentúra Reuters.

 

K téme: Rusko začalo ofenzívu v Donbase, vyhlásil Zelenskyj

 

Ukrajinský líder týmto svojím oznámením potvrdil obdobné skoršie vyjadrenia vysokopostavených ukrajinských predstaviteľov, a to šéfa svojej kancelárie Andrija Jermaka, ako aj tajomníka ukrajinskej Bezpečnostnej rady Olexija Danilova, ktorí v pondelok ako prví varovali pred začiatkom ruskej vojenskej ofenzívy na východe Ukrajiny.

 

Možno vás zaujme: Macron tvrdí, že jeho dialóg s Putinom sa zastavil po odhalení masakrov v Buči



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies