Kandidáti Helena Mezenská a Viliam Fischer sa nechcú pravo - ľavo vymedzovať

NETKY.SK • 12 Január 2014, 16:17 • 2 min
Kandidáti Helena Mezenská a Viliam Fischer sa nechcú pravo - ľavo vymedzovať

BRATISLAVA - Občianski kandidáti na post prezidenta Helena Mezenská (poslankyňa OĽaNO) a chirurg Viliam Fischer sa nechcú vymedzovať "pravo - ľavo".

slovakia

left justify in out

Mezenská vyhlásila, že nemá rada "škatuľkovanie" a je jednoducho sama sebou. "Mali by sme prestať so škatuľkovaním, či ste praví, alebo ľaví. A v prípade kandidatúry na prezidenta by tam také niečo vôbec nemalo byť. Prezident má byť nadstranícky," povedal aj Fischer.
 

Na otázku, či mu v kampani nemôže poškodiť jeho kandidatúra do parlamentu za HZDS v roku 1998, Fischer odpovedal, že súhlasom s figurovaním na 128. mieste kandidátnej listiny sa len chcel revanšovať vtedajšiemu premiérovi Vladimírovi Mečiarovi za rozhodnutie postaviť nemocnicu, kde sa liečia srdcové choroby. Fischer dodal, že neskôr podobne podporil aj Jána Budaja.

"Oslovili ma naliehavé prosby ľudí, aby som sa tejto výzvy chopila, pretože vo mne vidia nádej na zásadnú zmenu usporiadania nie len politického, ale aj celého spoločenského života," povedala o svojom rozhodnutí kandidovať poslankyňa OĽaNO Mezenská. Dodala, že jednou z jej veľkých motivácií je boj proti korupcii. "Korupcia je príčinou veľkej biedy na Slovensku. To, že právomoci prezidenta doteraz neboli dôsledne využívané, neznamená, že nie sú," zdôraznila.

"Vidím nemalé rezervy, ktoré v tomto štáte existujú. Od riešenia nezamestnanosti až po medicínske problémy," komentoval svoju motiváciu kandidovať v aktuálnych prezidentských voľbách chirurg Viliam Fischer.

"Prirodzený vývoj vecí bude čím ďalej tým viac ukazovať, že stranícky princíp v spoločnosti zlyhal. O to viac sa teším, že mám podporu občanov," odpovedala Mezenská na otázku, prečo kandiduje ako občianska kandidátka, keď je členkou poslaneckého klubu, ktorý jej mohol poskytnúť na kandidatúru podpisy svojich členov. "Touto formou by som sa chcela poďakovať všetkým aktivistom - petičiarom, ktorí bez toho, že by ma v mnohých prípadoch poznali osobne, poznali ma len sprostredkovane cez moje vystúpenia v parlamente, sa k tejto iniciatíve pridali," dodala.

Líder OĽaNO Igor Matovič dnes vyhlásil, že poslanecký klub OĽaNO ako celok Mezenskú nepodporí, pravdepodobne to však urobia niektorí jeho členovia.

"Ja som si to organizoval celé sám, pomáhali mi ľudia, ktorých som osobne oslovil. Som nadšený reakciou ľudí z východu, juhu, aj stredu Slovenska," odpovedal Fischer na otázku, kto mu zozbieral potrebných viac ako 15.000 podpisov na petíciu pod kandidatúru. Dodal, že priamym impulzom na jeho rozhodnutie kandidovať bola výzva skupiny priateľov, ktorí ho o tom presvedčili. "Doteraz som minul do 2000 euro. Mám kamarátov, ktorí mi pomáhajú v kampani, sponzorov nemám. Myslím, že moja kampaň bude jedna z najlacnejších," odhadol Fischer.

Ani Mezenská nepredpokladá nákladnú kampaň. "Bude to stáť najmä na ľudskom potenciáli, na zdravých myšlienkach, na presvedčení, že táto spoločnosť potrebuje zásadné zmeny," dodala. Predpokladá, že v jej kampani bude "maximálne jeden billboard".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies