Kancelária NR dostane z rozpočtu o pätinu viac ako pred rokom

NETKY.SK • 5 Október 2015, 14:06 • 2 min
Kancelária NR dostane z rozpočtu o pätinu viac ako pred rokom

BRATISLAVA – Kancelária Národnej rady SR má v roku 2016 hospodáriť s príjmami 32,4 milióna eur, čo v porovnaní so schváleným rozpočtom na rok 2015 predstavuje navýšenie o 5,87 milióna eur. Medziročne teda dostane viac o 22,1 percenta. Vyplýva to z návrhu rozpočtu verejnej správy na nasledujúce tri roky, ktorý dnes zverejnilo ministerstvo financií.

slovakia

left justify in out

Objem osobných výdavkov na budúci rok sa rozpočtuje na úrovni 15,5 milióna eur, čo v porovnaní so schváleným minuloročným rozpočtom predstavuje nárast o 471-tisíc eur (3,13 percenta), z dôvodu dopočtu valorizácie platov zamestnancov z roku 2015 a nárastu odvodov v súvislosti s konaním volieb do NR SR.

 

Výdavky na tovary a služby dosiahnu 9,07 milióna eur, čo v porovnaní so schváleným rozpočtom roku 2015 predstavuje nárast o 1,08 milióna eur (13,5 percenta). Výdavky rastú v dôsledku zabezpečenia prostriedkov súvisiacich s voľbami do NR SR, ako aj s dovybavením a odštartovaním prevádzky rekonštruovaného hradného paláca.

 

Kapitálové výdavky na rok 2016 vo výške 6,83 mil. eur medziročne rastú o 3,5 milióna eur, teda o 105 percent.

 

Kapitálové výdavky sa použijú na rekonštrukciu Bratislavského hradu, na nákup výpočtovej techniky, rekonštrukciu a modernizáciu softvéru a nákup prevádzkových strojov.

 

Pre oblasť bežných transferov sa navrhuje jeden milión eur, čo predstavuje nárast oproti schválenému rozpočtu roku 2015 o 821-tisíc eur (458 percent). Nárast spôsobilo rozpočtovanie odstupného z dôvodu ukončenia poslaneckého mandátu zákonodarcov po voľbách do NR SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies