Kanadský premiér odsúdil útok na moslimku. Ten sa však nestal

NETKY.SK • 16 Január 2018, 16:56 • 2 min
Kanadský premiér odsúdil útok na moslimku. Ten sa však nestal

Údajný útok nožnicami v kanadskom Toronte, pri ktorom mala byť napadnutá školáčka v hidžábe a ktorú odsúdil aj liberálny kanadský premiér Justin Trudeau, sa nikdy nestal, uviedla v pondelok polícia.

slovakia

left justify in out

Jedenásťročná Khawlah Noman nahlásila v piatok polícii, že keď šla do škol, zozadu k nej pristúpil muž, ktorý jej stiahol kapucňu a potom jej nožnicami strihol do Hidžábu. "Po dôkladnom vyšetrovaní polícia rozhodla, že udalosť, ako bola popísaná, sa nestala," uviedla vo vyhlásení torontská polícia. "Vyšetrovanie bolo uzavreté."

 

Úrady najprv podozrivého popisovali ako Aziata a požiadali obchody v okolí, aby preverii svoje kamerové záznamy. 

 

"Moje srdce patrí Khawlah Noman po tomto zbabelom rannom útoku v Toronte," napísal premiér Trudeao v piatok na Twitteri, ešte predtým, než polícia oznámila, že sa skutok nestal. "Kanada je otvorená a vítacia krajina a takéto incidenty tu nebudú tolerované." 

 

 

"Tieto obvinenia boli extrémne vážne a nie je prekvapujúce, že si ich všimli nielen v Kanade a, ale aj na celom svete," uviedol policajný hovorca a dodal, že to ostatných neodradí pri nahlasovaní nenávistných trestných činov. 

 

Škola vyjadrila potešenie nad tým, že k incidentu v skutočnosti nedošlo. A dievčaťa sa teraz už nikto na nič pýtať nebude, nebolo by to politicky korektné, píše server Stredoevropan.cz. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies