Kaliňák: Vietnamskí policajti by mohli trénovať na Lešti

NETKY.SK • 6 Marec 2017, 16:52 • 2 min
Kaliňák: Vietnamskí policajti by mohli trénovať na Lešti

BRATISLAVA - Slovensko je pripravené ponúknuť kapacity výcvikového priestoru Lešť pre bezpečnostné zložky Vietnamu. Vyhlásil to minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) po stretnutí s ministrom pre verejnú bezpečnosť Vietnamskej socialistickej republiky To Lamom, ktorý bol na Slovensku na trojdňovej návšteve.

slovakia

left justify in out

Vietnamskú delegáciu na Úrade vlády SR dnes prijal aj predseda vlády Robert Fico (Smer-SD). Premiér vyzdvihol vzájomné vzťahy s Vietnamom aj vzhľadom na početnú skupinu Vietnamcov, ktorá žije na Slovensku, a upozornil aj na možné vylepšenie ekonomických a biznis vzťahov medzi obidvoma krajinami.

 

Vietnamský minister pre verejnú bezpečnosť To Lam počas víkendu so svojimi kolegami navštívil výcvikový priestor Lešť, kde sa zoznámili s náročným výcvikom slovenských bezpečnostných, ale aj záchranných zložiek. Dnes s ministrom vnútra Kaliňákom podpísal Dohodu o spolupráci v oblasti prevencie a boja proti trestnej činnosti. Tá sa týka predovšetkým oblastí ako nadnárodný organizovaný zločin, obchodovanie s ľuďmi a pašovanie migrantov, terorizmus a jeho financovanie a nedovolená výroba, distribúcia a obchodovanie s návykovými a psychotropnými látkami a prekurzormi.

 

Kaliňák svojmu rezortnému kolegovi okrem výcviku vietnamských bezpečnostných zložiek v stredisku Lešť ponúkol aj možnosť liečenia zranených vietnamských príslušníkov polície v slovenských zdravotníckych a rehabilitačných zariadeniach. Obaja ministri sa rozprávali aj o zintenzívnení spolupráce pri výmene operatívnych informácií.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jozef Botos
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies