V Británii vládne chaos, do ulíc vyšli stovky nespokojných ľudí

NETKY.SK • 29 August 2019, 08:18 • 2 min
V Británii vládne chaos, do ulíc vyšli stovky nespokojných ľudí

LONDÝN - Stovky demonštrantov vyšli v stredu do ulíc Londýna a takmer milión ľudí podpísalo petíciu požadujúcu, aby britský premiér Boris Johnson zrušil svoj plán prerušiť v druhom septembrovom týždni až do 14. októbra zasadnutie parlamentu.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Demonštranti sa zhromaždili v stredu večer vo Westminstri, kde skandovali "zastavte prevrat" a niesli transparenty s nápismi, ktoré odmietali brexit, a takisto mali pri sebe zástavy Európskej únie. Viacerí účastníci podľa BBC uviedli, že cez víkend sa budú konať ďalšie demonštrácie.

 

img

 

Petíciu na stránke britskej vlády, ktorá žiada, aby parlament nebol rozpustený, podpísalo do stredy večera 970-tisíc ľudí. Agentúra AFP uviedla, že počet podpisov prekročil jeden milión.

 

img

 

Johnson v stredu získal súhlas kráľovnej Alžbety II. na prerušenie zasadnutia parlamentu, čím sa pred odchodom Británie z EÚ naplánovaným na 31. októbra zníži počet rokovacích dní. Plánované prerušenie vyvolalo hnev opozičných poslancov ale aj časti konzervatívnych zákonodarcov, ktorí sú za zotrvanie Británie v EÚ.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies