SKUTOČNÝ KRIMI PRÍBEH Nevyriešené zmiznutie a desivá vražda dodnes trápia nielen vyšetrovateľov

NETKY.SK • 20 August 2022, 07:00 • 2 min
SKUTOČNÝ KRIMI PRÍBEH Nevyriešené zmiznutie a desivá vražda dodnes trápia nielen vyšetrovateľov

UTAH - Tento smutný prípad sa začal odohrávať v roku 2009, počas rokov však niť príbehu pretkali nové tragické udalosti a jeho následky riešia pozostalí obetí dodnes.

slovakia

left justify in out

Všetko sa začalo v decembri 2009, keď zmizla Susan Powell, matka dvoch malých chlapcov. Rodina Powellovcov žila vo West Valley City v Utahu. Manželstvo Susan a Josha nebolo bezproblémové. Až po jej záhadnom zmiznutí prehovorilo mnoho jej priateliek o tom, že Josh svoju ženu dlhodobo psychicky i fyzicky týral. 

 

Susan zmizla bez stopy a do dnešných dní sa nepodarilo vypátrať ani jej pozostatky. Josh bol od prvých chvíľ vyšetrovania jedným z hlavných podozrivých. Nielen pre výpovede priateliek Susan. Už to, ako vysvetľoval manželkino zmiznutie, veľa napovedalo...

 

img

Rodina Powellovcov

 

Josh Powell tvrdil, že sa uprostred noci vybral kempovať s ich synmi. Susan zostala doma, lebo sa cítila unavená. Nie je asi veľa ľudí, ktorí sa vyberú v decembrovú noc stanovať, navyše s malými deťmi. Keď sa na druhý deň vrátil domov, Susan nenašiel. Vyšetrovateľom povedal, že jeho žena mala mať milenca, čo sa nikdy nepotvrdilo. Kiirsi Hellewellová, priateľka Susan Powellovej, pre médiá uviedla: „Od chvíle, ako som sa dopočula, čo tvrdil, vedela som, že Susan ublížil a nikdy ju už neuvidím. Taká starostlivá matka ako ona, by mu nikdy nedovolila vziať deti v noci do prírody. " 

 

img
Josh Powell

 

Josh taktiež nikdy nevyzeral zo zmiznutia svojej ženy zronený. Starší syn na psychologickom vyšetrení povedal, že „kempovať išla s nimi a otcom aj mama, ale už sa s nimi nevrátila."

 

O rok neskôr, keď mal chlapec 5 rokov, povedal svojim starým rodičom, že vie, čo sa stalo, ale nikdy nemôže zradiť sľub, ktorý dal otcovi. Vyšetrovateľom sa napriek tomu nedarilo nájsť dostatočný počet dôkazov, ktoré by Josha priviedli pred súd. Prípad sa navyše začal zamotávať. 

 

Joshov otec 

Ako vyšetrovanie prebiehalo, detektívi zistili šokujúcu skutočnosť – Joshov otec, Steven Powell, mal v počítači stovky fotiek synovej manželky. Pri konfrontácii tvrdil, že on a Susan mali tajný milenecký pomer. Fotky a ostatné nešpecifikované dôkazy, ktoré polícia našla, dostali Stevena Powella pred súd. Ten ho odsúdil za stalking svojej nevesty a za držanie detskej pornografie.

 

img

Steven Powell

 

Vražda synov Powellovcov

 

Po zatknutí otca dostal do opatery synov Josh. Napriek tomu, že ho vyšetrovatelia od začiatku podozrievali z usmrtenia ich matky, zákony boli neúprosné. Susanini rodičia sa v tom čase súdili s Joshom o ich opatrovníctvo. Piateho februára 2012 zaklopal na dvere Joshovho domu sociálny pracovník, ktorý mal deti skontrolovať. Žiaľ, Josh ho nepustil dnu. 

 

Zamkol dvere a po malej chvíli dom vybuchol. Josh Powell tak nevzal život len sebe, ale aj svojim synom, ktorí mali v čase tragickej smrti len 5 a 7 rokov. 

 

img

Rodičia Susan s jej synmi

 

Súd


Po výbuchu domu rodičia nezvestnej Susan, Chuck a Judy Coxovci, zažalovali ministerstvo sociálnych a zdravotných služieb štátu Washington na civilnom súde, pričom tvrdili, že nedbanlivosť pracovníkov prispela k smrti ich vnukov. Žaloba bola v roku 2015 najprv zamietnutá, Coxovci ale uspeli na odvolacom súde. Toto konanie v Amerike ešte stále prebieha. Nešťastní rodičia doteraz nenašli svoju nezvestnú dcéru a ich zať ich tým najhorším spôsobom pripravil aj o vnukov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies