Kadúc: Dohoda KDH so Smerom je farizejský, pokrytecký a politický biznis

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 12:04 • 2 min
Kadúc: Dohoda KDH so Smerom je farizejský, pokrytecký a politický biznis

BRATISLAVA - Dohoda opozičného KDH s vládnym Smerom-SD na zmenách v Ústave SR je farizejský, pokrytecký a politický biznis. Počas parlamentnej rozpravy to vyhlásil člen Ústavnoprávneho výboru NR SR Miroslav Kadúc (OĽaNO).

slovakia

left justify in out

"Určite nie je náhoda, že to prijímame práve teraz pred prezidentskými voľbami. Justícia má problém už viac ako desať rokov. Vedeli ste o tom a neriešili ste to. Nechali ste to tak," odkázal poslancom Smeru-SD, ktorí doteraz zmeny obsiahnuté v aktuálnej novele ústavy odmietali.
      

"Doteraz Smer tieto návrhy v justícii odmietal. Zrazu bude za? Čo je iné? Nič, je len vhodný čas," myslí si Kadúc s tým, že ak toto má byť štandard v politike, Slovensku to najbližšie roky nič neprinesie. KDH tiež odkázal, že získalo nového koaličného partnera a rozbilo Ľudovú platformu. "Ak toto bol cieľ, je splnený," dodal Kadúc.
      

Podpredseda KDH Pavol Abrhan reagoval tým, že je prekvapený. "Chceme riešiť situáciu v justícii? Pomôže oddelenie funkcií predsedu Najvyššieho súdu a Súdnej rady alebo nie? Pomôže zbavenie sudcov trestnoprávnej imunity justícii alebo nie? Pomôžu ďalšie opatrenia k vyčisteniu vzťahov v justícii alebo nie?" pýtal sa. Abrhan tiež Kadúca upozornil, že ústavný zákon nie je možné v tomto pléne schváliť s nikým iným, len s vládnym Smerom-SD.
      

Anton Martvoň (Smer-SD) Kadúcovi odkázal, že problematiku Rómov rieši Smer-SD s jeho hnutím OĽaNO, lebo splnomocnencom vlády pre rómske komunity je Peter Pollák (OĽaNO) a Obyčajní tiež čelili obvineniam zo strany opozície, že kolaborujú. "Teraz je prirodzené, že ak sa našla ústavná väčšina, ide sa to vyriešiť," podotkol.





twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies