K útoku v pražskom metre sa priznal slovenský bezdomovec

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 20:56 • 2 min
K útoku v pražskom metre sa priznal slovenský bezdomovec

PRAHA - Pražskí kriminalisti zadržali 21-ročného Slováka, ktorý vo štvrtok ráno porezal v metre na stanici Invalidovna cestujúceho. Ten skončil s vážnymi zraneniami krku v nemocnici. Podozrivý muž sa k činu počas výsluchu priznal. Polícia už pripravuje obvinenie a návrh na vzatie do väzby, informoval dnes spravodajský server iDNES.cz.

slovakia

left justify in out

Na podozrivého dostali policajti tip od občanov. Spoznali ho na záberoch z metra. Keď ho policajti prišli na udané miesto v Karlíně skontrolovať, zistili, že nemá v poriadku doklady. Preto ho vzali na stanicu, kde zistili, že ide o bezdomovca pôvodom zo Slovenska.
      

Zadržaný sa po istej dobe k činu priznal. Uviedol, že medzi ním a zraneným mužom nedošlo pri vystupovaní a nastupovaní do metra k žiadnej potýčke. Muža nepoznal, nikdy ho nevidel a útočil náhodne. Konkrétny motív činu policajti zatiaľ nepoznajú. Slováka obvinia z ťažkého ublíženia na zdraví a výtržníctva. Hrozí mu až desať rokov za mrežami.
      

K incidentu došlo pri vystupovaní z metra. Útočník pristúpil k jednému z pasažierov a porezal ho na krku. Z miesta činu potom utiekol. Zranenému 39-ročnému mužovi poskytli prvú pomoc cestujúci vo vagóne, na ďalšej stanici Křižíkova si ho prevzali záchranári, ktorí ho previezli do nemocnice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies