K úmrtiu americkej herečky Carrie Fisher prispelo viacero faktorov

NETKY.SK • 17 Jún 2017, 09:52 • 2 min
K úmrtiu americkej herečky Carrie Fisher prispelo viacero faktorov

BRATISLAVA - K úmrtiu americkej herečky Carrie Fisher prispelo viacero faktorov vrátane spánkového apnoe, pri ktorom dochádza k dočasnému prerušeniu dýchania. Vyplýva to z najnovšej správy úradu koronera losangeleského okresu, ktorý však stále nestanovil oficiálnu príčinu smrti.

slovakia

left justify in out

Fisher skonala 27. decembra vo veku 60 rokov, štyri dni po tom, ako počas letu z Londýna do Los Angeles utrpela masívny infarkt. Práve ten pritom koroner v januári označil ako príčinu úmrtia.

V najnovšej správe okrem spomínaného apnoe vymenoval aj ďalšie faktory, medzi ktorými boli tukové tkanivo v stenách ciev či príznaky užívania rôznych liekov. Výsledky toxikologických testov síce nezverejnili, herečkin brat Todd Fisher však pre agentúru Associated Press uviedol, že jeho sestra užívala lieky, ktorej jej lekári predpísali na psychické problémy.

Carrie Frances Fisher sa stala známou vďaka snímke Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977), kde sa predstavila ako princezná Leia Organa. Úlohu si zopakovala aj v snímkach Star Wars: Epizóda V - Impérium vracia úder (1980), Hviezdne vojny VI - Návrat Jediho (1983) ako aj v Star Wars: Sila sa prebúdza (2015) a pripravovanej ôsmej epizóde s názvom Star Wars: The Last Jedi. Zahrala si aj vo filmoch Bratia Bluesovci (1980), Hana a jej sestry (1986), Schôdzka so smrťou (1988), Keď Harry stretol Sally (1989), Špionátor (1997), Jay a mlčanlivý Bob vracajú úder (2001), Charlieho anjeli 2: Na plný plyn (2003) či Mapy ku hviezdam (2014). Je tiež autorkou niekoľkých kníh ako Pohľadnice z Hollywoodu (1987) či Wishful Drinking (2008).


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies