Deti a seniori z Hriňovej opäť vytvorili Medovníkové mesto

NETKY.SK • 6 December 2022, 15:00 • 2 min
Deti a seniori z Hriňovej opäť vytvorili Medovníkové mesto

HRIŇOVÁ - Deti z hriňovských škôl a škôlok i tamojší seniori opäť pripravili vianočnú výstavu Medovníkové mesto. Tvoria ju zmenšeniny známych mestských symbolov a stavieb vytvorených z medovníka. TASR to uviedol vedúci oddelenia kultúry, mládeže a športu hriňovského úradu Martin Kliment.

slovakia

left justify in out

Pripomenul, že návštevníci ju môžu vidieť v mestskom kultúrnom stredisku. Súčasťou sú napríklad miestne kaplnky a kostoly, nákupné stredisko, domov dôchodcov, ale aj množstvo malých medovníkov v tvare stromu, ovce a srdca. Návštevníci uvidia aj symboly Podpoľania. Autorkou projektu je rodáčka z Hriňovej Vilma Babicová.

 

img

Inšpiráciou pre mesto z medovníkov jej bol tzv. Pepperkakebyen, čiže perníkové mesto, ktoré má tradíciu v nórskom Bergene, kde Babicová 23 rokov žila. "Pepperkakebyen tam má niekoľkoročnú tradíciu a každoročná výstava je veľkolepou udalosťou," informovala. Cieľom projektu je podľa mesta zmysluplne zapojiť deti do predvianočnej aktivity, aby pochopili podstatu vianočných sviatkov. Uvedomiť si tiež majú, že Vianoce nie sú len očakávaným časom darčekov, ale aj tvorivou prípravou na sviatky. Siedmy ročník výstavy Medovníkové mesto trvá v Hriňovej do konca decembra. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies