Richard Müller si k jubileu venoval výstavu fotografií, Netky boli na vernisáži v bratislavskej Umelke!

NETKY.SK • 22 Máj 2022, 10:00 • 2 min
Richard Müller si k jubileu venoval výstavu fotografií, Netky boli na vernisáži v bratislavskej Umelke!

Richard Müller je neprehliadnuteľný nielen ako spevák, ale aj ako fotograf. Jeho unikátne fotografie teraz môžete obdivovať na predajnej výstave v legendárnej bratislavskej Umelke. Na vernisáži sa zišlo mnoho osobností, pozrite si exkluzívne rozhovory s Richardom Müllerom, Adelou Vinzceovou a Vandou Wolfovou.

slovakia

left justify in out

 

Spevák, skladateľ, textár, všestranný umelec – to všetko je Richard Müller. Multitalentovaný Richard má okrem rozsiahlej diskografie na konte dve knihy fotografií. Výber tých najkrajších z knihy Entersi teraz môžete pozrieť a dokonca kúpiť na výstave v bratislavskej Umelke.

 

img

 

„Každá fotografia je otázkou okamihu a presne tak sme pomenovali aj túto výstavu. Fotografie pochádzajú z obdobia pred 15-timi rokmi zo sveta, kde som sa pohyboval. Fotil som ich v Paríži, v Londýne, v New Yorku, v južnom Francúzsku aj v Bratislave. Všade, kde sa dalo vidieť niečo, čo ma zaujalo. Tak ako na tých fotografiách, vidím svet aj dnes, za tie roky nestratili nič zo svojej aktuálnosti,“ konštatoval Richard Müller.

 

Kurátor Marián Pauer vybral na výstavu fotografie, ktoré reprezentujú Richardove pohľady na svet prostredníctvom objektívu fotoaparátu. Či už na osoby jemu blízke alebo prostredie, v ktorom sa ocitol a rád ho pozoruje.

 

img

 

„Tak ako je Richard pohodový človek, tak je aj pohodový fotograf. My sme sa stretli po prvýkrát pred rokmi, keď sa vrátil z Ameriky a chcel zo svojich fotografií urobiť knižku. Vlani ma potešil, keď chcel k jubileu túto výstavu. Žiaľ okolnosti ju trochu posunuli, ale som nesmierne šťastný, že fotografie už visia a ľudia ich môžu vidieť. A Richard je tiež šťastný, že sa to podarilo,“ neskrýval radosť PhDr. Marián Pauer ESFIAP.

 

Vernisáž moderovala Adela Vinczeová, s ktorou bol Richard na turné a ktorej venoval dokonca pieseň s názvom Adieu Adele.

 

img

 

„Môj vzťah s Richardom Müllerom je pozitívny, veľmi špecifický a pre mňa veľmi vzácny. Jeho fotografie sa mi veľmi páčia, ide z nich niečo pokojné a skromné. Či by som chcela byť na fotografii Richarda? Ak by som zapadla do nejakej dobrej kubistickej kompozície a malo by to zmysel, tak prečo nie?“ prezradila Adela Vinzceová.

 

Na fotografiách zachytil Richard svoju dcéru Emu, syna Markusa aj partnerku Vandu Wolfovú.

 

img

 

„Myslím si, že fotografie sú úžasné. Mám najradšej tie, na ktorých sú odrazy. Tie má rád aj Markus, stále si ich pozeráme a už po desiatykrát nachádzame v nich nové veci. Som prekvapená, že som na nich i ja. Ale ja som ich nevyberala,“ s úsmevom hovorí Vanda Wolfová.


Aktuálne Richard Müller dokončuje nový album, na ktorom spolupracuje s talentovaným Ondřejom Gregorom Brzobohatým a Petrom Uličným, jeho producentom bude renomovaný Jan P. Muchow. V lete sa fanúšikovia môžu tešiť na šnúru Richardových koncertov.

 

Možno vás zaujme: REPORTÁŽ Oslávte mesiac lásky v kine na česko-slovenskej komédii Láska hory prenáša!




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona