K pobrežiu Talianska smeruje ďalšia loď bez posádky so stovkami utečencov

NETKY.SK • 2 Január 2015, 06:58 • 2 min
K pobrežiu Talianska smeruje ďalšia loď bez posádky so stovkami utečencov

RÍM - K pobrežiu Talianska sa blíži ďalšia nákladná loď bez posádky so stovkami utečencov na palube.

slovakia

left justify in out

Na lodi plaviacej sa pod vlajkou afrického štátu Sierra Leone a smerujúcej k pobrežiu Apúlie sa nachádza približne 450 ľudí, oznámila talianska pobrežná stráž vo štvrtok večer na sieti Twitter. Len pred dvoma dňami talianska pobrežná stráž v poslednej chvíli zabránila nešťastiu, keď zachytila loď bez posádky, na ktorej sa tiesnilo 768 utečencov zo Sýrie. Posádka plavidlo Blue Sky M opustila a zapla autopilota. Keby nezasiahla pobrežná stráž, loď by narazila na skalnaté pobrežie Apúlie.

      

Pašeráci často opúšťajú plavidlá, aby sa vyhli zadržaniu. Každý rok sa desaťtisíce ľudí utekajúcich pred chudobou a ozbrojenými konfliktami snažia prekonať Stredozemné more, aby sa dostali do Európy.
      

Taliansko zachránilo v uplynulých 14 mesiacoch na mori viac než 170.000 utečencov, no ďalšie stovky nebezpečnú cestu neprežili.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies