Žiaden minister školstva nie je väčší ako je kvalita jeho učiteľov

NETKY.SK • 23 Marec 2019, 08:41 • 2 min
Žiaden minister školstva nie je väčší ako je kvalita jeho učiteľov

DUBAJ - Žiaden minister školstva nie je väčší ako je kvalita jeho učiteľov. Uviedol to v sobotu počas otváracieho ceremoniálu Education and Skills Forum (GESF) v Dubaji Vikas Pota z Nadácie Varkey, ktorá podujatie organizuje.

slovakia

left justify in out

Pota zároveň poznamenal, že žiaden vzdelávací systém nemôže prekonať svojich učiteľov. "Keď do diskusie zaradíte učiteľov, môžu sa stať veľké veci," poznamenal. Ako doplnil, "zlepšenie vzdelávacích výstupov je najdôležitejšia vec, ktorú môžeme urobiť v zlepšení učiteľského statusu".

 

Tárik Gurg z organizácie Dubai Cares uviedol, že učitelia majú právomoci ovplyvňovať spôsob, akým sú deti pripravené na zmenu sveta. Podľa neho je "vzdelávanie katalyzátorom a hnacím motorom pre ľudský potenciál".

 

obrazok

 

Rešpektovanie učiteľov nie je len morálnou povinnosťou, ale je nevyhnutné aj pre výsledky študentov, povedal to Sunny Varkey, zakladateľ Nadácie Varkey. Podľa neho sa vyšší rešpekt učiteľa rovná vyššiemu výkonu žiaka.

 

GESF je platformou na riešenie problémov v školskom systéme. Stovky delegátov a učiteľov si budú počas soboty a nedele (24.3.) vymieňať vedomosti a skúsenosti z praxe a ponúknu svoj pohľad na stav a problémy v školskom systéme aj ostatným účastníkom podujatia. Vlani sa na tejto akcii zúčastnilo 2800 delegátov zo 153 krajín, 32 ministrov školstva a viac než 1300 učiteľov. 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies