Juventus po 7 rokoch opäť medzi európskou elitou

NETKY.SK • 7 Marec 2013, 13:38 • 2 min
Juventus po 7 rokoch opäť medzi európskou elitou

TURÍN - Po siedmich rokoch sa futbalisti Juventusu Turín vrátili medzi absolútnu európsku elitu. Zverenci trénera Antonia Conteho bez väčších problémov prebehli škótsky Celtic Glasgow a po výhrach 3:0 a 2:0 sa kvalifikovali do štvrťfinále Ligy majstrov 2012/2013.

slovakia

left justify in out

Na štadióne Juventusu sa v stredu dlho nič zaujímavé nedialo. Až prišla 24. minúta, Andrea Barzagli preskočil Garyho Hoopera, prihral na Fabia Quagliarellu, ktorého prudkú strelu Fraser Forster dokázal vyraziť len pred seba a Alessandro Matri zblízka skóroval - 1:0. Hostia síce mohli dvakrát vyrovnať, ale Hooperovu tečovanú strelu Gianluigi Buffon bravúrne vytlačil a v 35. minúte na gólovú prihrávku Giorgosa Samarasa nabiehajúci Hooper na bránkovej čiare nedočiahol.  Naopak, po zmene strán pridal do prázdnej brány gólovú poistku Quagliarella. Pre Quagliarellu to bol štvrtý presný zásah v piatom stretnutí LM v tomto ročníku. "Kvalita sa počíta," skonštatoval tréner Celticu Neil Lennon: "Hlavný rozdiel medzi mužstvami bol vo finálnej fáze. My sme totiž opäť mali tiež dobré šance, ale sme ich nevyužili. Rozdiel bol v kvalite ofenzívy oboch tímov."

Juventus postúpil do osemfinále LM naposledy v sezóne 2004/2005, krátko predtým ako vypukol manipulačný škandál Calciopoli. "Stará dáma" vtedy prišla o talianske tituly zo sezóny 2004/2005 a 2005/20006 a preradili ju do Serie B. "Sme šťastní, že opäť patríme medzi európsku futbalovú elitu. Dúfame, že to v podobnom trende bude aj pokračovať," povedal Conte. "Celtic má kvalitný káder, a preto sme sa na tohto súpera veľmi dôkladne pripravili. Postúpili sme medzi posledných osem, čo napĺňa hrdosťou a entuziazmom hráčov, realizačný tím aj celý klub."

Juventus, ktorý v tomto ročníku LM inkasoval len päť gólov, neprehral v Európe už 18 stretnutí v sérii. Z posledných 30 duelov vrátane predkola prehral dvojnásobný európsky šampión a päťnásobný finalista len raz. Gól "stará dáma" neinkasovala v posledných piatich zápasoch.

Podľa Conteho však pre trojnásobného víťaza Pohára UEFA a víťaza PVP nebude ľahké konkurovať v ďalšej fáze európskym veľkoklubom. "Počas mojej hráčskej kariéry nebolo toľko klubov s takou prepracovanou štruktúrou, takže talianske tímy mali väčšiu šancu na úspech," rozhovoril sa Conte. "Dnes, z rôznych dôvodov, najmä však finančných, sú tímy ako FC Barcelona a Bayern Mníchov silnejšie. Musíme byť pokorní, aby sa ekonomické rozdiely ešte neprehĺbili. Sme tri-štyri kroky za nimi, ale to neznamená, že s nimi nemôžeme súperiť. Napokon, vždy hrajú proti sebe dve mužstvá s jedenástimi hráčmi a na ihrisku je spoločný hlavný rozhodca." 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies