Juhokórejský súd vyhlásil zabíjanie psov pre mäso za nezákonné

NETKY.SK • 21 Jún 2018, 13:19 • 2 min
Juhokórejský súd vyhlásil zabíjanie psov pre mäso za nezákonné

SOUL - Juhokórejský súd vyhlásil za nezákonné zabíjanie psov na jedlo. Psie mäso je pritom tradičnou súčasťou kuchyne tejto ázijskej krajiny, kde sa ročne skonzumuje približne milión psov.

slovakia

left justify in out

Táto bilancia postupne klesá, pretože Juhokórejčania si stále viac osvojujú ponímanie psa ako priateľa človeka a nie ako hospodárskeho zvieraťa. Prispieva k tomu i čoraz väčší nátlak zo strany aktivistov.

Informovala o tom vo štvrtok spravodajská stanica France 24.

 

Rozhodnutie súdu vyvolalo nevôľu majiteľov psích fariem, ktoré kapacitne nestačia, pretože bitúnky nemajú povolenie na porážanie psov. "Verdikt, že zabíjanie psov pre mäso je to isté ako zabíjanie zvierat z rozmaru, nemožno prijať. Kravy, prasatá a hydina sú chované pre konzum, tak prečo nie aj psy?" uviedol zástupca tamojšej asociácie psích fariem.

 

Úrady už aj predtým postihovali psie farmy a reštaurácie pod zámienkou hygienických predpisov a legislatívy ochraňujúcej práva zvierat, a to najmä pred medzinárodnými podujatiami, akými boli olympijské hry.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies