Platformy musia niesť väčšiu zodpovednosť za šírenie dezinformácií

NETKY.SK • 10 Marec 2022, 13:16 • 2 min
Platformy musia niesť väčšiu zodpovednosť za šírenie dezinformácií

BRATISLAVA – Uviedla to na brífingu podpredsedníčka vlády a ministerka informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

slovakia

left justify in out

Ministerstvo investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR podľa nej chce preto pripraviť legislatívu, ktorá by mala ich činnosť pri šírení škodlivého obsahu regulovať.

 

„Sociálne siete nemôžu zarábať miliardy eur na nepravdivom, rozdeľujúcom a nenávistnom obsahu a neniesť za to absolútne žiadnu zodpovednosť. Žiaľ, jednotlivé členské krajiny, ale aj EÚ ako celok výrazne zaostáva za napredujúcimi technológiami,“ spresnila.

 

img

 

Napríklad sociálna sieť Facebook má podľa jej slov pre Slovensko iba jediného človeka, ktorý kontroluje a overuje pravdivosť informácií na sociálnej sieti, a aj ten fyzicky pracuje v Prahe. Upozornila, že niektoré členské štáty už v súčasnosti legislatívne upravili povinnosti prevádzkovateľov platforiem.

 

„Začali sme na tejto úprave pracovať aj na ministerstve a zakrátko predstavíme konkrétny legislatívny zámer,“ dodala Remišová.

 

 

Možno vás zaujme: Maďarský parlament zvolil za prezidentku Katalin Novákovú



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies